TX Brouwerij

TX Brouwerij is de nieuwste brouwerij van het eiland Texel. Opgericht in 2017 en vooral op Texel bekend. Brouwerij TX onderscheidt zich door het gebruik van unieke recepten en brouwmethoden. Zo wordt bij TX Stoombock gebruik gemaakt van de bijzondere brouwmethode ‘steaming’. Lees hier het inspirerende verhaal achter de TX Brouwerij.

Het verhaal achter de TX Brouwerij

De TX Brouwerij is opgericht in 2017 door Jaco Spek en Kees Groenewoud. Niet te verwarren met de veel grotere Texelse Brouwerij. Vooral door unieke productiewijze onderscheidt dit bedrijf zich t.o.v. andere brouwerijen. Het bedrijf is namelijk gelieerd aan Stokerij Texel. Hierdoor wordt veel informatie onderling uitgewisseld, waardoor bijzondere bieren tot stand komen. Voor zover mogelijk wordt er gewerkt met ingrediënten van het eiland zelf. Alle TX bieren zijn ongefilterd en niet gepasteuriseerd. De smaken spreken een zeer breed publiek aan.

Innovatief & Duurzaam

Dankzij de Stokerij Texel heeft de TX Brouwerij unieke kennis in handen. Niet alleen volgens traditionele brouwmethodes komen de TX bieren tot stand. Brouwmeester Nico Derks experimenteert er op los, met prachtige speciaalbieren tot gevolg.

Naast de nieuwe aroma’s en smaken zet de brouwerij ook in op duurzaamheid. Zo worden alle bieren worden afgevuld op blik i.p.v. op de fles. Dit is voor het recyclingsproces duurzamer.

Winkelwagen
Scroll naar top