Scheldebrouwerij

De Scheldebrouwerij is in 1994 opgericht. In het Nederlandse Bergen op Zoom werd op kleinschalige wijze bier gebrouwen. De brouwerij is inmiddels verhuisd naar het Belgische Hoogstraten, net over de grens bij Breda. Op deze locatie zijn meer doorgroeimogelijkheden en dat hebben ze geweten. De productie is op deze nieuwe locatie enorm toegenomen. De Scheldebrouwerij is trouw aan tradities, maar altijd op zoek naar een prikkelende balans tussen nostalgisch en vernieuwend, bescheiden maar ook brutaal. Wij werken met deze Belgische bierbrouwerij met Nederlandse roots zeer plezierig samen en mogen daarom een aantal zeer exclusieve producten aanbieden.

Lees meer over de Scheldebrouwerij beneden…

Deel het verhaal achter de Scheldebrouwerij

Scheldebrouwerij
Verkrijgbaar bij Bierfamilie.nl

Bieren van Scheldebrouwerij

Zeezuiper

Zeezuiper

 2,09
Witheer

Witheer

 1,99
Strandgaper

Strandgaper

 1,99
Oesterstout

Oesterstout

 2,29
Lamme Goedzak

Lamme Goedzak

 2,09
KRAB

Krab

 1,99

Hop Ruiter

 2,19
Ginnegapper

Ginnegapper

 2,49

Dulle Griet

 1,99
'n Toeback - Scheldebrouwerij

‘n Toeback

 2,49

De historie van de Scheldebrouwerij

In 1994 startten oprichters Kees van Loenhout en Peter van der Eijnden met een ambachtelijke bierbrouwerij die voortkwam uit het Bergse Bierbrouwersgilde uit Bergen op Zoom. De Scheldebieren waren zeer populair en het bedrijf werd steeds succesvoller. In het nieuwe millennium werd de brouwerij eigendom van Frans & Jan Ooms, de neven van Peter van der Eijnden, waardoor nieuwe investeringen mogelijk werden. De kleine bierbrouwerij wilde echter verder uitbreiden en dus was het noodzakelijk om te verhuizen. Eind 2007 nam De Scheldebrouwerij haar intrek in een veel grotere bedrijfsloods in het Belgische Hoogstraten. Op deze locatie wordt nu op veel grotere schaal bier gebrouwen. Gemiddeld wordt er nu ongeveer 600.000 liter bier per jaar geproduceerd.

De puurheid van de Scheldebrouwerij

De Scheldebrouwerij brouwt negen vaste bieren in hun eigen brouwerij. Er wordt bier gebrouwen op traditionele wijze, altijd zoekende naar de juiste balans tussen vertrouwd en vernieuwend. De Scheldebrouwerij kiest er bewust voor om niet te filteren en niet te pasteuriseren en ieder bier heeft nagisting op de fles. En zoals het een ambachtelijke brouwer betaamt maken zij gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Hierdoor hebben de speciaalbieren van de Scheldebrouwerij het puurste resultaat en een uniek karakter. Alle Scheldebieren worden voorzien van een mooie kroonkurk met hun bekende krab.

Scheldebrouwerij Taste out the Box

Scheldeheld

In 2018 zijn wij officieel uitgeroepen tot Scheldeheld. Dat betekent dat wij alle Scheldebieren op fles op voorraad hebben die worden geproduceerd. Wij bieden alle regulieren bieren van 33cl aan inclusief de Schelde Specials. Daarnaast bieden wij ook glazen van hebben wij ook unieke Schelde Proefglazen van 25 cl beschikbaar.

Verkrijgbaar bij Bierfamilie.nl

Glazen, pakketten en specials van Scheldebrouwerij