Brouwerij Oedipus

Brouwerij Oedipus is opgericht door 4 vrienden. Na een heftige Lowlands 2011 hadden 4 vrienden nog steeds trek in bier en besloten zij in de eigen huiskamer bier te gaan brouwen. Dit is zo goed in de smaak gevallen bij andere vrienden, waardoor er is besloten om te gaan brouwen op grotere schaal. De heren zijn een samenwerking aan gegaan met Brouwerij de Molen, waardoor het eerste commerciële biertje is ontstaan: Oedipus Mannenliefde. Dit bier is inmiddels bekend in Amsterdam en omstreken.

Kittige namen van Oedipus

Brouwerij Oedipus staat bekend door de kittige namen die worden meegegeven aan de bieren. Zo zijn naast “Mannenliefde” ook de volgende bieren op de markt gebracht: Gaia, Mama, Slomo, Thai Thai, Panty Stout, Rubberen Robbie en Dodo. Al deze bieren hebben ook verschillende stijlen. Waarom Brouwerij Oedipus deze namen hebben gekozen is een groot raadsel. Waarschijnlijk proberen zij met deze kittige namen en bijzondere ingrediënten de doelgroep nieuwsgierig te maken.

De vestiging van Brouwerij Oedipus

Inmiddels heeft Brouwerij Oedipus zijn vesting genomen in Amsterdam Noord. Met een nieuwe 500 liter installatie is de brouwerij inmiddels flink uitgebreid. De brouwers willen voornamelijk de veelzijdigheid kunnen aantonen, en met de nieuwe installatie is dit eindelijk echt mogelijk. Er kan nu geëxperimenteerd worden met verschillende soorten hoppen, mouten en gist. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van houtlagering. Hierdoor zal het uitgebreide assortiment alleen maar groter worden.

Duurzaamheid

Een nieuwe brouwerij betekent niet alleen dat er meer bieren gebrouwen kunnen worden, maar ook dat Brouwerij Oedipus meer invloed heeft op het energie- en afvalgebruik. Brouwerij Oedipus heeft hierbij gekozen om het dak te voorzien van zonnepanelen. Ook gebruikt deze bierbrouwer zoveel mogelijk biologische producten en wordt het bierbostel hergebruikt als veevoer. Ten slotte werkt Brouwerij Oedipus samen met studenten van de Universiteit van Amsterdam en doet men onderzoek naar wat duurzaamheid voor een kleine brouwerij kan inhouden, zodat men zich kan onderscheiden van overige craft- en speciaalbierbrouwerijen.

Winkelwagen
Scroll naar top