Wegens topdrukte bij bezorgdiensten kans op langere levertijden (gemiddeld: 2 - 5 werkdagen)

 

De naam G.Y.M. staat voor Gerard, Yardo en Mattz. Een gezellige groep mannen met een grote voorliefde voor bier. In 2016 kochten zij een starterspakket om een eigen bier te brouwen met slechts één gallon. Voordat zij van start gingen was er één duidelijk afspraak: in het brouwproces van alle batches worden in ieder geval de ingrediënten vanille en citroengras toegevoegd. Dit resulteerde al snel in een eigen bier, namelijk de VaCie. Een smaakvol Belgisch blond bier die de lokale bevolking in Hoorn deed watertanden. In 2021 komt de brouwerij met het eerste eigen bier in grote oplage. De Fons Bok komt op de markt…

De start van G.Y.M. Brouwerij

In 2017 kocht de G.Y.M. Brouwerij een eigen ketel van ongeveer 30 liter. Met deze ketel is veel geëxperimenteerd met verschillende brouwsels. Na ongeveer een half jaar brouwen was er behoefte aan alweer een grotere ketel. Er is ketel van 50 liter aangeschaft waar de mannen zeer tevreden over zijn. Maar ook dit is natuurlijk nog vrij kleinschalig. Yardo studeert aan de Hogeschool van Amsterdam en kreeg te maken met zijn minor. Tijdens deze minor staat ondernemerschap centraal en worden ongeveer 50 start ups uit de grond gestamd. Voor Yardo een unieke kans om de G.Y.M. Brouwerij naar een next level te brengen. Naast lokale naamsbekendheid, neemt hij contact op met Bierfamilie.nl om dit bier ook via ons assortiment te voeren. En daar zijn wij natuurlijk ontzettend dankbaar voor. Sinds maart 2021 is de Fons Bok dan ook bij ons verkrijgbaar op de fles.

Voor de Fons Bok is dan ook gekozen om een grote batch te maken. Dit kon natuurlijk niet in de eigen 50 liter ketel, dus is er voor gekozen om te gaan brouwen bij de Noord-Hollandse Brouwerij in Uitgeest. Uiteindelijk hebben de mannen als doel om smaakvolle bier te blijven maken die goed worden ontvangen door een breder publiek. Maar uiteraard altijd met de ingrediënten vanille en citroengras. Wij hopen de G.Y.M. Brouwerij een duwtje in de goede richting te geven om hen daarbij te helpen.

Wil je meer weten over de G.Y.M. Brouwerij? Lees hier verder:

Menu