Gulden Triomfator Brewing Company

De Gulden Triomfator Brewing Company is een Nederlandse bierbrouwerij gevestigd in Uitgeest. In 2014 startten vijf enthousiaste thuisbrouwers met het hobbymatig brouwen van diverse bieren. Er werd een kant-en-klaar brouwpakket aangeschaft om verschillende speciaalbieren mee te gaan brouwen. In 4 jaar tijd werden meer dan 70 verschillende bieren gebrouwen. Na het eerste jaar viel één van de brouwers af en bleven er 4 hobbybrouwers over. Met achtergronden in de bouw, financiën, distributie en scheikunde leek het een perfect idee om een eigen brouwerij te starten. In 2019 is uiteindelijk de stap genomen om de Gulden Triomfator Brewing Company op te richten om verder te onderzoeken hoe ver de smaak van bier kan reiken. Na een prettige samenwerking met de Noord-Hollandse Bierbrouwerij is het eerste bier ‘Rye Catcher’ op de markt gebracht.

De brouwerij

In april 2019 hakten vier vrienden (André, Jan-Willem, Paul en Frank) de knoop door en werd de Gulden Triomfator Brewing Company een feit. Er is direct een taakverdeling gemaakt. André en Jan-Willem houden zich voornamelijk bezig met het brouwproces. Paul doet de in- en verkoopadministratie en Frank is het manusje van alles. Het hobbymatig brouwen is gewijzigd naar het professioneel brouwen van speciaalbier. Test batches worden nog steeds thuis gebrouwen om recepten te optimaliseren. Uiteindelijk wordt op grote schaal gebrouwen bij een professionele huurbrouwer. De foto hiernaast is gemaakt door en bij de Noord-Hollandse bierbrouwerij.

Het doel van de Gulden Triomfator Brewing Company

Inmiddels is de brouwerij ruim een jaar actief. Vooral lokale horecagelegenheden en slijterijen zijn bekend met de Gulden Triomfator Brewing Company. Hoewel er nog geen groot assortiment aan rijke speciaalbieren is geproduceerd, staat de brouwerij niet stil. Er wordt geëxperimenteerd met verschillende ingrediënten om het publiek te veroveren met nieuwe smaken. Want dat is uiteindelijk wat de mannen willen. Een breed publiek verrassen en laten genieten van de fantastische aroma’s en smaken. In samenwerking met Bierfamilie.nl proberen we steeds meer bierliefhebbers kennis te laten maken met de brouwerij en haar bieren. We houden jullie op de hoogte!

Winkelwagen
Scroll naar top