Gebrouwen door Vrouwen

De bieren van Gebrouwen door Vrouwen

Over Gebrouwen door Vrouwen

Gebrouwen door Vrouwen: Een Vrouwelijke Stem in de Nederlandse Bierwereld

In een industrie gedomineerd door mannen hebben de zussen Tessel en Do de brouwerij Gebrouwen door Vrouwen opgericht. Deze brouwerij uit Amsterdam is op een missie om de bierwereld diverser en inclusiever te maken. Hieronder bespreken we hun achtergrond, de filosofie achter de brouwerij en enkele van hun populairste bieren.

Achtergrond van de Oprichters

Tessel en Do zijn opgegroeid in een familie van bierliefhebbers. Toen ze op een gegeven moment op zoek waren naar een lekker bier dat niet te zwaar was, vonden ze alleen maar bieren die voornamelijk door mannen werden gebrouwen. Dit zette hen aan het denken en zo ontstond het idee voor Gebrouwen door Vrouwen. Inmiddels hebben de zussen zich omringd met een team van gepassioneerde bierbrouwers en -liefhebbers.

Filosofie van de Brouwerij

Gebrouwen door Vrouwen is niet alleen een brouwerij, maar ook een beweging die zich richt op het doorbreken van genderstereotypen in de bierwereld. Ze willen laten zien dat bier niet alleen voor mannen is, maar voor iedereen die ervan houdt. Door bier te brouwen dat toegankelijk is voor een breed publiek, willen ze de drempel verlagen voor mensen die denken dat bier alleen voor de stoere mannen is.

Bieren van Gebrouwen door Vrouwen

Gebrouwen door Vrouwen heeft inmiddels een uitgebreid assortiment aan bieren, variërend van lichte blonde bieren tot zware stouts. Een van hun populairste bieren is de Gin Weizen, een licht en verfrissend tarwebier met tonen van jeneverbes en citrus. Ook de Bloesem Blond, een fruitig en bloemig bier gebrouwen met vlierbloesem, is een favoriet onder bierliefhebbers. Andere bieren die het proberen waard zijn, zijn de Ginger Ale, de Double IPA en de White IPA.

Duurzaamheid en Maatschappelijke Verantwoordelijkheid

Gebrouwen door Vrouwen is niet alleen bezig met het maken van heerlijke bieren, maar ook met duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo gebruiken ze alleen lokale ingrediënten en werken ze samen met lokale boeren en telers. Ook proberen ze hun ecologische voetafdruk te verminderen door gebruik te maken van duurzame energiebronnen en recyclen ze hun afval. Daarnaast zetten ze zich in voor sociale rechtvaardigheid en inclusiviteit.

Conclusie

Gebrouwen door Vrouwen is een brouwerij met een missie: het doorbreken van genderstereotypen in de bierwereld. Met hun toegankelijke bieren en hun nadruk op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, hebben ze een unieke positie verworven in de Nederlandse bierwereld. Als je op zoek bent naar heerlijke b

Evenementen van Gebrouwen door Vrouwen

Naam event 1

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Contactgegevens

Nieuwe Hemweg 4F
1013 BG Amsterdam
Nederland
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms