Gebrouwen Door Vrouwen

In 2015 gingen twee zussen (Tessel & Do) op vakantie naar Cyprus. Het bier stond inmiddels al een week te brouwen op een thuislocatie en het etiket zou z.s.m. naar de drukker moeten. Op deze vakantie moest dus de naam gaan ontstaan. Andere namen die gekozen hadden kunnen worden waren: Brouwerij Blond A’dam, Zussen die bier klussen en veel andere leuke namen. Uiteindelijk besloten deze ondernemers te gaan voor Gebrouwen door Vrouwen. Dit was tegen het advies van een aantal marketeers. Lekker bijdehand hé! Bij terugkomst van de vakantie op Cyprus wilden de dames de domeinnaam www.gebrouwendoorvrouwen.nl gaan claimen, maar helaas was deze al bezet. Uiteindelijk kwamen de zussen er achter dat de vriend van Do deze domeinnaam een tijd geleden al heeft vastgelegd. Een fikse meevaller nu de naam was bedacht.

Naamsbekendheid en media aandacht

Gebrouwen door Vrouwen bleek achteraf een een prima keuze. Vanaf het begin dat het eerste biertje op de markt kwam stond deze bierbrouwerij al in de krant, waren de zussen op televisie en te horen op lokale radiozenders. Al snel volgen ook AT5 en VIVA. Inmiddels houden de vrouwen zich goed staande binnen deze mannencultuur van bierbrouwers. Ze omschrijven het zelf als een relaxte wereld met veel nieuwsgierige mensen die van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Succes wordt elkaar echt gegund. En de grote vraag naar speciaalbier helpt alleen maar mee om een stukje extra succes te krijgen. Inmiddels is Brouwerij Gebrouwen door Vrouwen niet meer weg te denken van menig bierfestival of bierevenement.

De huidige status van Gebrouwen Door Vrouwen

Tessel & Do hebben in januari 2016 hun baan definitief opgezegd, en zijn vol voor Gebrouwen door Vrouwen gegaan. In februari 2017 hebben de zussen dan eindelijk de stap ondernomen om naar een kantoor te gaan in Amsterdam. Hier kunnen zij rustig werken, proeverijen organiseren en met andere (jonge) ondernemers te brainstormen. Het kantoor is te bezoeken op de Donker Curtiusstraat 15 in Amsterdam. Inmiddels is er ook een Gebrouwen door Vrouwen café geopend. Hier kun je heerlijk genieten van o.a. Bloesem Blond en Tricky Tripel.

Winkelwagen
Scroll naar top