Brouwerij Duindauw

De kustplaats Castricum heeft eindelijk zijn eigen bierbrouwerij. Brouwerij Duindauw is een ambachtelijke bierbrouwerij zonder eigen brouwketel. Bierkeurmeesters Laurens Lange en Frank Brakenhoff zijn in 2016 gestart met hobbymatig bier brouwen vanuit een eigen garage. Deze twee ondernemers stralen passie en liefde uit voor hun vak. In 2017 is Brouwerij Duindauw een samenwerking aangegaan met de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. De heren konden hier gebruik maken van grotere brouwinstallaties, waardoor zij in grotere oplages bier kunnen brouwen. De samenwerking is nog steeds van kracht. Inmiddels zijn de bieren van Duindauw in veel lokale horecagelegenheden en slijterijen beschikbaar.

Lees meer over Brouwerij Duindauw beneden…

Gebrouwen met écht Castricums bier

Brouwerij Duindauw is in 2016 opgericht door twee boezemvrienden Laurens en Frank. Deze vrienden brouwden in eerste instantie vanuit een eigen garage. Hier werd veel geëxperimenteerd en uiteraard geproefd. Na wat onderzoek te hebben verricht bleek dat Castricum geen eigen speciaalbier had. Dit zorgde ervoor dat Brouwerij Duindauw in grotere oplages écht Castricums bier wilde gaan brouwen. Zij willen hiermee een lokaal bier op de markt brengen die onder de lokale bevolking bekend wordt. De bierbrouwerij werkt hiervoor samen met de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. Hier kunnen zij gebruik maken van grotere brouwinstallaties om de bieren in grotere oplages te kunnen brouwen. Inmiddels zijn alle bieren in vele horecagelegenheden en slijterijen beschikbaar. Als belangrijk recept wordt sowieso gebruik gemaakt van het duinwater uit de Castricumse duinen. Als Castricumse ondernemers onder elkaar hebben wij de ‘Duindauw bieren’ uiteraard ook in ons assortiment opgenomen.

Etiketten van Brouwerij Duindauw

Naast de unieke speciaalbieren zijn de gebruikte etiketten ook een belangrijk item. Een vriend van Laurens en Frank is zeer creatief en ontwerpt de etiketten. Of deze etiketten verwijzen naar bepaalde herkenbare personen is niet helemaal duidelijk. Tijdens de lanceringen wordt wel altijd bijzonder geheimzinnig gedaan over het ontwerp van etiketten. De etiketten verwijzen in ieder geval wel altijd naar de naam van het desbetreffende bier. Het maakt ons in ieder geval nieuwsgierig naar de naam en het etiket van de nieuwe bieren van Brouwerij Duindauw. Want ja, nieuwe bieren komen er in ieder geval. In de herfst van 2018 wordt het derde bier van Brouwerij Duindauw verwacht: een bokbier. Hiernaast zijn de twee etiketten weergeven van het Blozend Blondje en Dorpsgek. Wat ons betreft fantastische afbeeldingen voor de productie van deze bieren. Wat zal de naam en het etiket van het nieuwe bokbier worden?

Winkelwagen
Scroll naar top