De Eeuwige Jeugd

[vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

Brouwerij De Eeuwige Jeugd is een eigenzinnige bierbrouwerij. Waar voorheen werd gebrouwen in de brouwlocatie van Brouwerij Troost, is door de enorme groei gekozen voor een brouwlocatie in België. Sinds 2019 is ook een eigen café geopend aan de Linnaeusstraat 37A in Amsterdam Oost. De naam van het café is Lellebel, vernoemd naar het eigen blonde bier. Vooral de ludieke (scheld)namen van De Eeuwige Jeugd zijn voor bierliefhebbers bijzonder aansprekend. 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_single_image image=”82708″][/vc_column][/vc_row]

De geschiedenis van De Eeuwige Jeugd

Oprichters en eigenaren Jules Oostendorp, Pascal Milhado, en Thomas Oostdijk zijn in 2016 gestart met het brouwen van bier. Met name de grote passie voor bier is de aanleiding van de oprichting. Onder de naam van De Eeuwige Jeugd is in eerste instantie gekozen voor een brouwlocatie van Brouwerij Troost uit Amsterdam. Echter werden de bieren steeds populairder en moest er worden gekozen voor een andere brouwlocatie. Inmiddels (sinds 2018) worden de bieren gebrouwen door Brouwerij Anders uit België. Ook hebben de mannen gekozen voor een eigen café/proeflokaal in Amsterdam.

Ludieke namen

De bieren van Brouwerij De Eeuwige Jeugd hebben allemaal ludieke namen. Naast de heerlijke smaken, probeert de brouwerij zich te onderscheiden door allerlei leuke namen aan de bieren mee te geven. Opvallende namen zoals Belhamel, Bullebak, Bokkelul en Lellebel zijn een aantal toonaangevende namen. Hiermee hopen ze de bierliefhebber het echte gevoel te geven. Het proeflokaal heet zelfs Lellebel, vernoemd naar het blond biertje van de brouwerij.

 

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”De bieren van De Eeuwige Jeugd”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

Winkelwagen
Scroll naar top