Brouwerij De Molen

Voor de oprichting van Brouwerij De Molen gaan we terug in de geschiedenis naar het jaar 2004. Brouwmeester Menno Olivier startte na 12 jaar brouwervaring zijn eigen bierbrouwerij met proeflokaal in zijn eigen garage. Hij gaf het de naam De Salamander mee. In 2004 nam de brouwerij zijn intrek in korenmolen De Arkduif in Bodegraven en werd de naam veranderd naar Brouwerij de Molen. Naast de brouwerij werd er ook een restaurant opgericht waardoor het de consument in meer behoefte kon voorzien. In 2009 is compagnon John Brus in het bedrijf gekomen en werkten de ondernemers aan de groeipotentie. In 2011 is Brouwerij de Molen verhuist naar 60 meter van De Arkduif vandaan, vanwege de hogere groeipotentie. Althans, op deze nieuwe locatie wordt de hoofdproductie van De Molen bieren gedaan. In de Korenmolen zelf vindt kleinschalige productie plaats.

Brouwerij De Molen als Craft Beer Brouwerij

Inmiddels is Brouwerij de Molen gegroeid tot een ware Craft Bier brouwerij. De brouwerij staat bekend om zijn grote assortiment en gevarieerde collectie aan speciaalbieren. De bieren worden gebrouwen in de eigen stijlen en smaken. Er worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van het brouwproces en dus ook aan de verschillende bieren. Er wordt geprobeerd om originele en progressie bieren te creëren door gebruik te maken van alleen de beste hop, gist en mout. De ingrediënten en brouwprocessen zijn zo specifiek dat weinig brouwerijen het resultaat kunnen bereiken van Brouwerij de Molen. Ook vindt de brouwerij het belangrijk om om te experimenteren. Zij vinden het belangrijk om samen met andere kleine binnenlandse en buitenlandse brouwerijen samen te werken en iedere 6 weken een nieuw biertje te brouwen. Dit bier is nooit eerder gebrouwen en wordt vaak ook nooit meer gebrouwen. Dit doen zij naast het brouwen van de eigen collectie van ongeveer 20 verschillende bieren. Om deze reden(en) is Brouwerij de Molen eigenlijk geen brouwerij voor speciaalbier, maar wordt het gezien als een Craft Beer brouwerij. De verschillende smaken en aroma’s gewaardeerd over de hele wereld!

Brouwerij De Molen heeft wereldwijde bekendheid

Inmiddels wordt 70% van de totaalproductie van Brouwerij De Molen geëxporteerd naar meer dan 30 landen. Onder andere door een investering/belang van Bavaria is het gelukt om wereldwijd nog meer faam te krijgen met de speciaalbieren van Brouwerij De Molen. Je kunt de bieren tegenkomen in bijvoorbeeld België, Polen, Japen, Brazilië, Noorwegen, Spanje, India, Amerika en Denemarken. In ons eigen kikkerlandje (Nederland) is zijn de bieren voornamelijk verkrijgbaar in speciaalbiercafés en online bierwinkels.

Brouwerij de Molen speciaalbieren

De Bierfamilie.nl heeft een aantal speciaalbieren van Brouwerij De Molen in het assortiment opgenomen. Opvallend zijn de bijzondere naam die de brouwerij aan haar bieren meegeeft. Met de ‘Vuur en Vlam‘ hebben wij de keuze gemaakt om de India Pale Ale van Brouwerij de Molen een mooi plekje te geven. Daarnaast hebben we met de ‘Hel en Verdoemenis‘ nog een mooi speciaalbier uit de bierstijl Stout opgenomen.

Winkelwagen
Scroll naar top