Brouwerij Dampegheest

dampegheest logo

Over Brouwerij Dampegheest

Brouwerij Dampegheest is een Nederlandse brouwerij gevestigd in het Noord-Hollandse dorp Limmen. De brouwerij werd opgericht in 2008 door de gebroeders Koot en vriend Herman, die een passie had voor het brouwen van bier. Inmiddels is de brouwerij uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse speciaalbierwereld en heeft het diverse prijzen gewonnen voor hun ambachtelijke en smaakvolle bieren.

De historie van Brouwerij Dampegheest begon in 2008, toen Marco Lauret besloot om zijn passie voor bierbrouwen om te zetten in een eigen brouwerij. Hij begon in zijn eigen schuur in Limmen en experimenteerde met verschillende ingrediënten en recepten. Al snel ontstond er een grote vraag naar zijn bieren en besloot hij om de brouwerij uit te breiden. Inmiddels is Brouwerij Dampegheest gevestigd in een modern pand en brouwen ze diverse bieren voor zowel de Nederlandse als buitenlandse markt.

De speciaalbieren van Brouwerij Dampegheest staan bekend om hun ambachtelijke bereidingswijze en bijzondere smaken. Het assortiment omvat onder meer de Zware Hufter, een krachtig en robuust bier met een volle smaak van karamel en gedroogd fruit, en de Jopenbok, een traditioneel bokbier met een rijke smaak van mout en chocolade. Daarnaast brengt de brouwerij regelmatig nieuwe bieren uit, waaronder experimentele bieren die alleen verkrijgbaar zijn in hun eigen proeflokaal.

Wat Brouwerij Dampegheest uniek maakt, is de focus op lokale ingrediënten en duurzaamheid. De brouwerij werkt nauw samen met lokale boeren en telers om de beste ingrediënten te verkrijgen, waaronder hop, gerst en tarwe. Daarnaast gebruiken ze duurzame brouwmethodes en proberen ze hun CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. Een ander uniek aspect van Brouwerij Dampegheest is hun eigen proeflokaal, waar bezoekers de bieren kunnen proeven en genieten van de ambachtelijke sfeer. Hierbij ligt de nadruk op persoonlijke aandacht en het vertellen van het verhaal achter de bieren. Hierdoor is een bezoek aan Brouwerij Dampegheest niet alleen een smaakvolle ervaring, maar ook een leerzame en unieke ervaring.

Evenementen van Brouwerij Dampegheest

Naam event 1

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Contactgegevens

dampegheest logo

Contactgegevens

Biersoorten
1
1
2
1
1
1
Brouwerij
7
Bierkenmerk
1
Kleur
1
1
1
Land
7
Bierverpakking
7
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms