Brouwerij Bruut Bier

Brouwerij Bruut Bier is een duurzame microbrouwerij uit Amsterdam. Zij brouwen bier op minimale schaal bij externe bierbrouwerijen. Alles draait om balans en niet zozeer om een grootschalige productie. De brouwerij onderscheidt zich door droge blonde bieren te verreiken met nieuwe smaken en trends van nu. Dat maken de bieren eigentijds en vernieuwend.

Lees meer over Brouwerij Bruut Bier beneden…

Hoe Brouwerij Bruut Bier is gestart

In 2014 is Brouwerij Bruut Bier voor het eerst gestart met het brouwen van de eigen recepten. Omdat er geen sprake was van een eigen locatie is hiervoor uitgeweken naar Brouwerij De Praght in Dronten. Hier werden de eerste bieren geproduceerd. Momenteel maakt Brouwerij Bruut Bier gebruik van de ketels van de Belgische Bierbrouwerij Anders, tot dat het een eigen plaats heeft gevonden om te brouwen inclusief proeflokaal.

Bierprijzen

In 2016 heeft de brouwerij met het bier “Bruut Gajes” een gouden medaille gewonnen in de categorie zwaar blond bier op de Dutch Beer Challange 2016. Bijna direct na deze bijzondere waardering werd dit bier zelfs gekozen tot “Het beste bier van Nederland” tijdens het openingsfestival van de Week van het Nederlandse bier. Ook met het seizoensbier viel de Bruut Saison in de prijzen. In 2016 ontving de Bruut Saison op de bierverkiezing 2016 de 2e prijs in de categorie “Beste bier van Noord-Holland”. Beide bieren zijn te bestellen via ons webshop.

Winkelwagen
Scroll naar top