Beerdeology Brewery

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Beerdeology Brewery

Beerdeology staat voor ‘an ideology behind beer’. De ideology van Beerdeology  Brewery is een ‘complete beer experience’ waarbij het draait om People, Planet & Profit. Beerdeology Brewery creëert met passie en liefde een waarde waar zowel de mens als natuur profijt van heeft.

Het concept van Beerdeology Brewery

Lekkere speciaalbieren zijn er genoeg, maar de Toucan Taskforce is meer. Per biertje doneert Beerdeology Brewery €0,10 aan regenwoudprojecten in de wereld om de natuurlijke leefomgeving van de toekan te beschermen. De design 4-packs en displays zijn CO2 neutraal geproduceerd en gemaakt van 100% recyclebaar materiaal.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6761″ img_size=”300×300″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1504784666192{margin-top: 10px !important;}”][vc_column_text]

De Speciaalbieren van Beerdeology Brewery

Tipsy Toucan (Tripel)

De Tipsy Toucan is een elegante toegankelijke tripel (7%). Een kleine bitter op de tong, waarna een fluweelzachte afdronk volgt door het vleugje honing dat is toegevoegd tijdens het brouwproces.

Thirsty Toucan Weizen (Weizen)

De Thirsty Toucan is een troebel weizen bier (5%) met een subtiele hint van banaan. Typerend is zijn frisheid en lichte afdronk. Serveertip: * Schenk de fles geleidelijk uit in een gespoeld en gekanteld glas. Pauzeer even als de fles nog voor een kwart vol is. Schommel de fles, zoat het sediment loskomt en giet de rest in het Toucan Bierglas.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Tropical Toucan (Especial Blond)

De Tropical Toucan is een goudkleurige dorstlesser die je gelijk in zomerse sferen brengt. Laat je verassen door zijn kenmerkende tropische ananas smaak, top af met een schijfje limoen en drink dit blond bier hem direct uit de fles (5%).

Traditonal Toucan (Pilsner)

De Traditional Toucan is een traditioneel gebrouwen pilsener zonder poespas. De pilsener heeft een citrus/bloemachtig karakter, licht bittertje en een heerlijke doordrinkbaarheid.[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Wie staan er achter het idee:

Beerdeology Brewery is een Amsterdamse start up onder leiding van Tim Broersen. Beerdeology werkt samen met studenten van de Vrije Universiteit van Amsterdam aan het People, Planet, Profit-concept en heeft diverse partners om zich heen verzameld, zoals illustrator Coodre, Zwaan Print Media en Work With Nature.

Wanneer is Tipsy Toucan op de markt gekomen?

Het idee is in maart 2016 ontstaan. Nog geen jaar later, op 1 december, was de officiële aftrap van het bier tijdens “Tipsy Toucan, the Launch”: een launch party met genodigden in Café Tapmarin waarbij dj’s van Rewind Amsterdam de muziek verzorgden.

Waarom?

Lekkere biertjes zijn er genoeg, maar een totaal bier concept ontbreekt. Brouwerij Beerdeology vond dat het in deze tijd, waarin het draait om experience & visie, tijd was voor een next level beer experience.

Waar huis- tuin- en keukenbrouwerijen als paddenstoelen uit de grond schieten, komt Beerdeology met een ‘complete People, Planet, Profit beer experience’ waarbij het bier je smaakt, je wordt vermaakt, en het gevoel je raakt! Het motto? An ideology behind beer.

The ideology achter Toucan Taskforce? De natuurlijke leefomgeving van de toekan beschermen door per biertje 10ct te doneren aan regenwoudprojecten. Dit duurzaamheidsstreven wordt verder doorgevoerd in de design 4-packs en displays, die CO2 neutraal en van 100% recyclebaar materiaal zijn.

Beerdeology Brewery hecht aan saamhorigheid. Via social media en speciale Tipsy Toucan feestjes brengt Beerdeology haar achterban samen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6776″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Saving the planet while getting tipsy

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”6766″ img_size=”full”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”6767″ img_size=”full”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”6768″ img_size=”full”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”6769″ img_size=”full”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6777″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Waar gaat de 10ct naar toe?

Per gedronken biertje gaat 10ct naar projecten voor het behouden van regenwoud. Ons eerste donatie project was aan een project van Rainforest Rescue en bedroeg 528 euro. Op dit moment zijn we bezig met het tweede project. En zoals het er nu uitziet gaat dit een langdurig partnerschap worden. In samenwerking met Work With Nature gaan we een toekan-project starten in Costa Rica. We gaan daar een stuk regenwoud aankopen dat grenst aan een onderzoekscentrum. Hier zijn we echt mega enthousiast over en dit zal via blogs en vlogs naar buiten worden gebracht. Tevens is er de ambitie om een documentaire te maken over de toekan en het verhaal van de samenwerking tussen Beerdeology en Work with Nature.

Hoe zien jullie de toekomst van Beerdeology?

Beerdeology wenst haar People, Planet, Profit totaalconcept volledig verder te ontwikkelen. De focus zal eerst komen te liggen op de 4 uitgebrachte Toucan Bieren, maar we sluiten niet uit dat er binnenkort nieuwe biertjes gaan komen (op dit moment wordt aan een alcoholvrije variant gedacht en wellicht een winterspecial). Daarnaast zal de komende periode in het teken staan van het toekan-onderzoek dat we gaan starten in Costa Rica. Dat is een droom die werkelijkheid gaat worden!

Beerdeology Brewery overgenomen

In 2018 is Beerdeology Brewery overgenomen door Van der Valk. Oud eigenaar Tim Broersen had altijd al nauwe banden met Van der Valk. Wat er met het concept van de Toucan Bieren gaat gebeuren is onzeker, evenals de donaties aan de regenwoudprojecten.

Winkelwagen
Scroll naar top