BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij Voyago Auckland IPA

Auckland IPA (5,5%) is een India Pale Ale, gebrouwen met een echte Nieuw-Zeelandse hop die zich kenmerkt met fruitige smaken van met name druiven.

 

 • India Pale Ale
 • Alcoholpercentage 5,5%
 • Gebrouwen met o.a. een typische hop uit Nieuw-Zeeland, de Nelson Sauvin
 • Lekker in combinatie met een broodje hamburger

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Auckland IPA

Als een brouwerij de naam Voyago, beers of the world heeft, dan mag een reis naar het prachtige Nieuw-Zeeland natuurlijk niet ontbreken. Na een lange reis kwam de brouwer aan in de stad Auckland. Een voor Nieuw-Zeelandse begrippen dichtbevolkte stad, omringd door een prachtige natuur. Het land staat bekend om de zuivere lucht, het schone water, maar ook zeker om haar verfijnde hop. Door ons bezoek aan Auckland kwamen we op het idee om juist deze hop, in de vorm van de Nelson Sauvin, te verwerken in het speciaalbier. Door de toevoeging van dit typische Nieuw-Zeelandse ingrediënt is de Auckland IPA een unieke IPA geworden, met fruitige tinten met name druiven.

Brouwerij Voyago, Beers of the world

Voyago, beers of the world is een initiatief van TRAVel Media, van huis uit een uitgeverij. Tijdens een brainstorm sessie in de periode van Corona, die als doel had nieuwe ideeën te opperen, werd het idee om bier te gaan brouwen ter sprake gebracht. De redactieleden van TRAVel Media hebben samen in totaal meer dan 150 landen bezocht en hebben veel kennis over die bestemmingen. Iemand bracht ter sprake dat je onderweg overal een biertje drinkt, vaak een lokaal biertje. Dat hoort bij reizen. Zo ontstond het idee om biertjes te koppelen aan bijzondere steden in de wereld. De knoop werd doorgehakt en er werd besloten om in samenwerking met een kleine brouwerij drie verschillende soorten bier te gaan brouwen. Voorop stond dat de bieren een duidelijke link moesten hebben naar de reiswereld, vandaar dat de brouwerij de naam Voyago, beers of de world (wat betekent reizen) heeft gekregen. Omdat de reiservaringen aan de basis hebben gestaan voor de speciaalbieren verwijzen deze allen naar een wereldstad, namelijk Tokio (tripel), Buenos Aires (blond) en Auckland (IPA). Met deze speciaalbieren hoopt de brouwerij de mensen, ondanks de huidige beperkingen om te reizen, toch mee te kunnen nemen naar mooie bestemmingen in de wereld! In ieder speciaalbier is een lokaal ingrediënt uit het betreffende land toegevoegd, dus bij het proeven van deze speciaalbieren maken we toch een mooie reis om de wereld!

Ingrediënten Auckland IPA

Auckland is een wereldstad, gelegen in Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland staat bekend om de zuivere lucht, het enorme schone water, maar ook om haar verfijnde hop. De Nelson Sauvin is een typische Nieuw-Zeelandse hop die natuurlijk niet mocht ontbreken als ingrediënt voor het brouwsel van de Auckland IPA. Er is natuurlijk meer nodig dan hop, dus ook onderstaande ingrediënten zijn aan het brouwsel toegevoegd, met als resultaat de Auckland IPA.::

 • Water
 • Tarwe en Gerstemout
 • Nelson Sauvin hop (typisch product uit Nieuw-Zeeland)
 • Gist

Foodpairing tips

Als een brouwsel zo erg geïnspireerd is op een bezoek aan een specifiek land, dat kunnen wij niet anders dan ons net zo laten inspireren voor bijpassende hapjes uit dit specifieke land. Ons proefpanel heeft als advies uitgebracht om de Auckland IPA te combineren met één van onderstaande gerechten:

 • Broodje hamburger
 • Verse mosselen
 • Burrito’s

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Voyago Auckland IPA” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij Voyago Auckland IPA

 2,99

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.