Brouwerij vandeStreek Playground NON Alcoholic IPA

 2,59

Een van de eerste alcoholarme IPA’s. Gebrouwen met 5 Amerikaanse hoppen. Aangenaam bitter met veel citrus en tropisch fruit.

22 op voorraad

Over Brouwerij vandeStreek Playground NON Alcoholic IPA

Playground NON Alcoholic IPA

Playground NON Alcoholic IPA wordt gebrouwen sinds 2017. Zoals de naam doet vermoeden is dit een alcoholarm bier, maar toch met de hoppige smaken die je van een India Pale Ale mag verwachten. Net zoals alle andere alcoholarme bieren heb je met dit bier dus wel de lusten, maar niet de lasten van een kater. Het alcoholpercentage is slechts 0,5%. Officieel is dit bier de eerste alcoholarme IPA van Nederland. Tijdens het brouwproces is gebruik gemaakt van 5 verschillende Amerikaanse hoppen. Hierdoor is er ondanks het lage alcoholpercentage toch een flinke smaaksensatie en bittertje aanwezig. Bij de eerste slok proef je duidelijk de tonen van citrus en andere tropische fruitsoorten. Afgemaakt met een fijn bittertje in de afdronk. Wij adviseren om de Playground NON Alcoholic IPA te drinken op een temperatuur van 4 graden Celsius.

Brouwerij VandeStreek

Brouwerij VandeStreek is opgericht door de broers Van de Streek en gevestigd in Utrecht. Van bier brouwen in de huiskamer, naar professioneel bier brouwen. Inmiddels is de brouwerij niet meer weg te denken bij het grote publiek. Deze Utrechtse brouwerij staat bekend om zijn innovatieve brouwmethodes en zeer bijzondere smaken. Ook zet de brouwerij in op alcoholarme en alcoholvrije bieren. Zo ook met Playground NON Alcoholic IPA. Dit bier is afkomstig uit de ‘playground serie’, een serie vol innovatie op het gebied van hoppen, brouwtechnieken en verpakkingen. Op de Barcelona Beer Challenge van 2019 ontving de brouwerij zelfs een zilveren medaille voor deze klassieker. Ben je in de buurt van Utrecht? Aarzel dan niet om deel te nemen aan de rondleiding of de bieren van de brouwerij te proeven in het proeflokaal.

Ingrediënten Playground NON Alcoholic IPA

Omdat er nagenoeg geen alcohol in dit bier zit, is er gebruikt gemaakt van extra hoppen. De brouwmeesters hebben 5 verschillende Amerikaanse hoppen gebruikt om de India Pale Ale zo dicht mogelijk te benaderen. En of dat is gelukt?! De Playground NON Alcoholic IPA is ‘by far’ het beste alcoholarme bier die niet van een originele IPA is te onderscheiden. In het brouwproces zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

 • Water
 • Diverse mouten
 • 5 verschillende Amerikaanse hoppen
 • Gist
 • Extra smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Net zoals andere IPA’s kun je dit bier prima combineren met verschillende gerechten. Vanwege het sterk aanwezige bittertje is het prima vertoeven met scherpe smaken. Wij adviseren om de Playground NON Alcoholic IPA dan ook toe combineren met één van onderstaande gerechten:

 • Frisse salades
 • Chinese gerechten
 • Scherpe curry
 • Vlammetjes

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij vandeStreek Playground NON Alcoholic IPA” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!

Informatie over Brouwerij vandeStreek Playground NON Alcoholic IPA

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Bierkenmerk

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms