Brouwerij Van Steenberge Piraat Bier

Piraat (10,5%) doet haar naam eer aan! Waan je in de wereld van de piraterij en verover alle wereldzeeën. Dit is een zware jongen met een heerlijke moutige toon.

Informatie over Brouwerij Van Steenberge Piraat Bier

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Over Brouwerij Van Steenberge Piraat Bier

Piraat bier

Piraat bier wordt gebrouwen door Brouwerij van Steenberge uit België. Het is een blond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 10,5%. Ondanks het hoge alcoholpercentage is dit bier licht amber van kleur. Bovenop het bier ontstaat een volle witte schuimkraag. Aroma’s van diverse kruiden en moutige geuren vliegen om je oren. Bij het proeven merk je duidelijk een moutige, licht zoete en hopbittere smaak. Een mooi samenspel met een lichtzoete afdronk en een bittere ondertoon. Wat ons betreft een mooi zwaar Belgisch blond bier die iedereen eens zou moeten proeven. Wij adviseren om Piraat bier te drinken op een temperatuur tussen de 8 en 10 graden Celsius.

Brouwerij van Steenberge

Brouwerij van Steenberge is opgericht in 1784. Omstreeks die periode waren er veel huisbrouwerijen. Dit om het feit dat bier in die tijd beter voor de gezondheid werd geacht dan water. Van water kon je namelijk behoorlijk ziek worden. Brouwerij van Steenberge is een echte familiebrouwerij. Door de jaren heen heeft het al meerdere namen gehad, zoals De Peer en Brouwerij Bios. Inmiddels draagt het weer gewoon de achternaam van de familie. De brouwerij staat vooral bekend om de zwaardere bieren van Piraat bier en Gulden Draak.

Ingrediënten Piraat bier

Er is weinig bekend over de ingrediënten van Piraat bier. Zowel de brouwer als biersommeliers kunnen geen uitsluitsel geven over de exacte brouwingrediënten. In ieder geval zijn onderstaande producten toegevoegd in het brouwproces:

 • Water
 • Diverse mouten
 • Verschillende hoppen
 • Gist
 • Suiker
 • Overige smaaktoevoegingen

Beer Awards

Dit fantastische blonde bier is door de sterke smaken al een uitgeroepen tot beste bier in zijn soort. Hieronder een overzicht van de prijzen die Brouwerij van Steenberge met Piraat bier heeft mogen ontvangen:

 • Goud – World Beer Cup (2012) –> in de categorie Belgian Strong Ale

Foodpairing tips

Inmiddels is het wel bekend dat bieren beter gaan smaken wanneer je deze combineert met de juiste gerechten. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een aantal heerlijke spijzen om Piraat bier mee te combineren:

 • Gerijpte kazen
 • Wildgerechten
 • Paté

Er zijn in totaal 2 soorten van Piraat bier gebrouwen. De originele is een brouwsel met een alcoholpercentage van 10,5%. Omdat er ook vraag was naar het bier met een lager alcoholpercentage, heeft de brouwer een tweede editie met een alcoholpercentage van 9% uitgebracht. Deze is vooral in Nederland bekend. Échte bierliefhebbers willen nog wel eens naar België reizen om de Piraat van 10,5% te proeven. Maar niet getreurd, deze hebben wij voor jullie beschikbaar. Zo kun je het origineel gewoon bij je thuis laten bezorgen!

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Van Steenberge Piraat Bier” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Bierfamilie.nl
 • Verkoper Bierfamilie.nl
 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!
Piraat

Brouwerij Van Steenberge Piraat Bier

 2,59

Op voorraad

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms