Brouwerij Ter Dolen Donker

 2,39

Ter Dolen Donker (7,1%) is een bruinkleurig abdijbier. Het bevat een goede fruitigheid met een biscuitachtige smaak en lichte karameltoetsen. Veel chefkoks koken met deze Dubbel!

25 op voorraad

Over Brouwerij Ter Dolen Donker

Ter Dolen Donker

Ter Dolen Donker is een dubbel bier met een alcoholpercentage van 7,1%. Dit donkere abdijbier wordt gebrouwen met drie verschillende mouten en 2 soorten hop. Bij het uitschenken zie je een bruinkleurig bier met bovenop een wat donkere schuimkraag. Tijdens de eerste slok proef je toetsen van karamel en biscuit. Ook is er een duidelijke fruitige toets te herkennen. Op de Brussels Beer Challenge 2014 ontving de brouwerij zelfs een bronzen medaille voor dit exemplaar. Wij adviseren om Ter Dolen Donker te drinken op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.

Brouwerij Ter Dolen

Eind 1993 kocht Mieke Desplenter het kasteel en in 1994 opende de brouwerij haar deuren. Het pand dateert van 1282 maar is heel vele keren opgeknapt en gerenoveerd. Vroeger is het kasteel gebruikt als zomerresidentie en refugehuis voor de abten van de Abdij van Sint-Truiden. Tijdens de oorlog namen de Duitse soldaten hun intrek. Omstreeks 1993/1994 is het kasteel verkocht aan een particulier en is gestart met grote renovatiewerkzaamheden. Maar in 2013 werd de brouwerij pas echt professioneel. In totaal heeft de brouwerij 6 cilinderconische gist- en lagertanks uit roestvrij staal. Met de brouwketel kan het 25 hectoliter per brouwsel produceren. Ook is er een eigen bottelmachine aanwezig. Ter Dolen Donker is één van de 6 abdijbieren die in de brouwerij wordt gebrouwen.

Ingrediënten Ter Dolen Donker

Nadat de brouwerij heeft geïnnoveerd, zijn de brouwsels ook flink verbeterd. De brouwmeesters werken met veel passie en beleving aan het brouwproces. Zoals al eerder vermeld leverde dit een mooie erkenning op met de Bronzen medaille op de Brussels Beer Challenge 2014. In het brouwproces van Ter Dolen Donker zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd:

 • Water
 • 3 soorten (gebrande) mouten
 • 2 verschillende hoppen
 • Gist
 • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Ter Dolen Donker is een uitstekende begeleider voor uiteenlopende vleesgerechten. Ook wordt het door veel chefkoks geserveerd bij bepaalde vleesgerechten. Al met al een fantastisch dubbel bier die niet meer is weg te denken uit de speciaalbierwereld. Wij raden daarom aan om dit bier te drinken bij één van onderstaande gerechten:

 • Haché
 • Gehaktbal
 • Pittige en belegen kazen
 • Andere gekruide vleesgerechten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Ter Dolen Donker” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!

Informatie over Brouwerij Ter Dolen Donker

Extra informatie

Brouwerij

,

Bierkenmerk

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Land

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms