BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij Strubbe Houten Kop

Houten Kop (6,5%) is een amberkleurig maar kristalhelder bier met een twaalftal zuivere en natuurlijke kruiden. Heerlijke zoete en kruidige smaken voeren de boventoon.

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Houten kop

Houten Kop is een mooi amber bier die sinds 1988 wordt gebrouwen door Brouwerij Strubbe uit Ichtegem (België). Het is een eigenaardig speciaalbier geproduceerd met 12 zuivere en natuurlijk kruiden. Bij het uitschenken ontstaat een kristalhelder bier met een dikke witte schuimkraag. Volgens sommige geleerden van de Middeleeuwse literatuur hebben een aantal van deze kruiden een geneeskrachtige werking. Het geroosterde gerstemout zorgt voor de amberkleur. In de neus vallen toetsen van ijzer, mout en karamel te ontdekken. Lichtkruidige en gemoute karamelsmaken zorgen voor een vrij zoete, maar weinig plakkerige nasmaak. Je kunt dit bier het beste drinken op een drinktemperatuur van ongeveer 5 graden Celsius.

Brouwerij Strubbe

De brouwinstallatie van Brouwerij Strubbe is gevestigd in de 17de eeuwse Sint Michielskerk in het pittoreske Ichtegem, West-Vlaanderen. De familiebrouwerij is inmiddels op 7 generaties over gegaan. De brouwerij staat nu onder leiding van Stefan Strubbe. Zij brouwen de bieren op ambachtelijke wijze volgens een aloude traditie. Dit staat altijd borg voor de kwaliteit. Tegenwoordig exporteert de brouwerij haar bieren tot in de Verenigde Staten, Duitsland, Japen, Italië en dus ook in Nederland. Met Houten Kop hebben zij in ieder geval een fantastisch amber bier in huis die niet te vergelijken is met andere bieren.

Ingrediënten Houten Kop

Houten Kop wordt dus sinds 1988 gebrouwen op basis van drievoudige gisting. Dit bier met een alcoholpercentage van 6,5% is ooit ontwikkeld door vijf vrienden uit Zele, aangevoerd door Marl Vael. Vroeger wist de brouwerij niet eens welke kruiden er exact werden toegevoegd in het brouwproces, omdat Marc Vael het geheime kruidenmengsel altijd zelf kwam toevoegen. Inmiddels is Brouwerij Strubbe helemaal op de hoogte van alle geheime ingrediënten en brouwt het volledig op eigen kracht. In Houten Kop zijn de volgende ingrediënten toegepast:

  • Water
  • Verschillende graansoorten
  • Geroosterde gerstemouten
  • Belgische hop uit Properinge
  • Gist
  • 12 (geheime) zuivere en natuurlijke kruiden

Foodparing tips

Je kunt Houten Kop prima combineren met onderstaande spijzen:

  • Pure chocolade
  • Toffees
  • Spare-ribs
  • Gekruide vleesgerechten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Strubbe Houten Kop” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij Strubbe Houten Kop

 2,59

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.