EK 2024 Special - Zweetband Memphis tijdelijk verkrijgbaar!

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Jopen Extra Stout

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Jopen

Brouwerij Jopen Extra Stout

Treedt eens buiten jezelf en stel je wat ondeugend op met de Jopen Extra Stout (5,5%). Het bier heeft een bittere smaak met tinten van espresso en cacao.

 2,59

5 op voorraad

Wenskaart toevoegen?

Let op: Kies je ervoor om een wenskaart toe te voegen, dan kun je op de afrekenpagina bij 'Bestelnotities' je persoonlijke tekst toevoegen voor op de wenskaart! De wenskaart hoeft één keer te worden toegevoegd voor de gehele bestelling.

EK Zweetband Memphis toevoegen?

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 8714799600243 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Jopen Extra Stout

We kunnen de Jopen Extra Stout omschrijven als een typisch Nederlands stout bier. Dit bier wordt ook wel de espresso onder de speciaalbieren genoemd. De Jopen Extra Stout heeft een alcoholpercentage van 5,5% en daarmee is de bierstijl een iets zwaardere vorm van de Ierse Stout, die meestal 4,5% alcohol bevat. Tot 1900 waren er drie Haarlemse brouwerijen (Het Scheepje, Lans en Het Hert) die ‘Extra Stout’ bieren brouwden. Brouwerij Jopenkerk heeft de bierstijl ‘Stout’ nieuw leven ingeblazen met de productie van de Jopen Extra Stout. De kleur van Jopen Extra Stout is zeer donker, bijna zwart te noemen. Het heeft een medium body en kenmerkende smaken zoals koffie, cacao en drop. De afdronk is een droge gebrand, te vergelijken als na een kopje espresso. Wanneer je dit bier op een temperatuur van 5 tot 7 graden Celsius zou drinken, komen de smaakaroma’s pas echt tot zijn recht. Een karakteristiek mooi stout bier, met een zeer sensationele smaakervaring.

Brouwerij Jopenkerk

Brouwerij Jopenkerk is een Haarlemse bierbrouwerij die bekend staat om de hoogwaardige bieren die zij brouwen. Bijna alle bieren zijn door nationale- en internationale bierkenners al eens uitgeroepen tot beste bier in haar soort. Ook heeft de brouwerij nog samengewerkt met Brouwerij Dampegheest en hebben de Eenkoorn in de Wei uitgebracht. Brouwerij Jopenkerk is continue op zoek naar vernieuwingen om hoogstaande speciaalbieren te kunnen brouwen. Het proeflokaal van de brouwerij is van maandag t/m zaterdag geopend voor bierliefhebbers, waar je dus ook de Jopen Extra Stout kunt nuttigen. De kastelein van het huis zorgt er voor dat je echt de verschillende bieren van Jopen leert kennen. Wat ons betreft een aanrader voor een middagje weg!

Ingrediënten Jopen Extra Stout

Brouwerij Jopenkerk wil vernieuwend zijn en blijven. Door na te denken over unieke smaken en bijpassende ingrediënten wordt er zo nu en dan een wereldbier gebrouwen. Dit is ook van toepassing geweest op de Jopen Extra Stout De bedenker/bierbrouwer van dit fantastische speciaalbier mag zichzelf echt een schouderklopje geven. Jopen Extra Stout wordt gebrouwen met onderstaande bijzondere ingrediënten:
 • East Kent Golding hop
 • Gebrande mouten
Smaken Door de toevoeging van de East Kent Golding Hop en de gebrande mouten zijn de smaken koffie, cacao en drop te herkennen. De gebrande mouten hebben tevens als eigenschap dat het bier zeer donker van kleur is geworden.

Beer Awards Jopen Extra Stout

Sinds 2010 mag Jopen Extra Stout al meerdere prijzen in ontvangst nemen. Hier onder een weergave van de verschillende prijzen die het al heeft gewonnen:
 • European Beer Star – Silver (2010)
 • European Beer Star – Goud (2013)
 • World Beer Awards – Goud / Worlds Best (2013)
 • Brussels Beer Challenge – Silver (2013)
 • Brussels Beer Challenge – Silver (2014)
 • World Beer Awards – Goud / Worlds Best (2015)
 • Dutch Beer Challenge – Gold (2016)
 • Brussels Beer Challenge – Bronze (2016)
 • Brussels Beer Challenge – Bronze (2017)

Foodpairing tips

Bier kan zo ontzettend lekker smaken bij sommige gerechten. De smaakaroma’s van het speciaalbier moeten samen komen met het bijpassende gerecht. Voor de Jopen Extra Stout hebben we onderzoek gedaan en kunnen we onderstaande gerechten bij adviseren:
 • Oesters
 • Blauwe kaas
 • Cheddar
 • Sheppards Pie
 • Steak

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Jopen

Biersoorten

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Jopen Extra Stout” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.