Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij De Natte Gijt Vredesgijt

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij De Natte Gijt

Brouwerij De Natte Gijt Vredesgijt

Vredesgijt (6,8) is een Rauch IPA. Dit soort type bieren zie je niet zo snel. Is dit bier op voorraad? Aarzel dan niet, en haal hem snel in huis.

 • Indrukwekkende Rauch IPA
 • Alcoholpercentage 6,8%
 • Fruitige smaken gevolgd door een rokerige afdronk
 • Goed te combineneren met gerookte paling, gerookte makreel en gerookte eendenfilet

 2,99

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU edcb71b6dd3c Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Vredesgijt

Vredesgijt is een mix van een rookbier en een IPA. Ook wel bekend als een RIPA. Het alcoholpercentage bedraagt 6,8%. Tijdens het uitschenken zie je een oranjekleurig brouwsel. Bovenop ontstaat een lichte, witte schuimkraag. Maar deze trekt wel weer snel weg. Aroma’s gebrand hout en hars stijgen op uit je glas. En dan komen we natuurlijk bij de smaak. Waar smaakt dit biertje dan precies naar? Wij proeven vooral iets van gerookte spek terug. De aanzet is licht hoppig en fruitig, gevolgd door de rokerige afdronk. Je kunt met recht dit bier een bijzondere noemen. De liefhebber van IPA’s komt met Vredesgijt namelijk bedrogen uit. Wij adviseren om dit bier te drinken op een temperatuur van 8 graden Celsius.

Brouwerij de Natte Gijt

Brouwerij de Natte Gijt is een bierbrouwerij uit Weert zonder eigen brouwlocatie. In mei 2011 ontving de brouwerij echter wel een mooie prijs voor ‘Open Nederlands Kampioenschap Amateur Bierbrouwen‘. Uiteindelijk is het brouwen van bier een uit de hand gelopen hobby geworden. Door de mooie prijs op het Open Nederlands Kampioenschap in 2011 kon Brouwerij de Natte Gijt niet anders dan er vol voor gaan. De ondernemers Rudy en Marc experimenteren er volle bak op los. Inmiddels heeft de brouwerij meer dan 12 verschillende speciaalbieren op de markt gebracht met wisselend succes. Met Vredesgijt heeft het wel een heel bijzondere RIPA in huis.

Ingrediënten Vredesgijt

Het brouwen van bier gaat niet over één nacht ijs. Kennis en kunde zijn de belangrijkste onderdelen. Maar ook ervaring. En hoe kun je nou meer ervaring krijgen door er gewoon op los te experimenteren? Tijdens het brouwproces van Vredesgijt zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd:
 • Water
 • Pale Ale mouten
 • Rookmouten
 • Munchener Mouten
 • 4 verschillende hoppen (Amarillo, Cascade, Kohatu en Mosaic)
 • Gist

Foodpairing tips

Speciaalbier gaat nog beter smaken wanneer je dit combineert met de juiste gerechten. En bij Vredesgijt is het wel heel bijzonder. Doordat de fruitige hopsmaak overgaat in een rokerige smaak, spreken we van een Rauch IPA. Wij adviseren om dit bier te drinken in combinatie met één van onderstaande spijzen:
 • Paling (gerookt)
 • Eendenfilet (gerookt)
 • Makreel met pepertjes (gerookt)

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij de Natte Gijt

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij De Natte Gijt Vredesgijt” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.