Brouwerij De Koningshoeven La Trappe Puur

Van La Trappe Puur (4,7%) wordt iedere liefhebber van blond bieren op slag verliefd. De verfrissende smaken in combinatie met een droge afdronk en het aanwezige bittertje maken dit biologische trappistenbier een waar genot.

Informatie over Brouwerij De Koningshoeven La Trappe Puur

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Bierkenmerk

Kleur

Over Brouwerij De Koningshoeven La Trappe Puur

La Trappe Puur

La Trappe Puur is een prachtig lichtblond trappistenbier, gebrouwen met enkel biologische ingrediënten. Bij het uitschenken zie je een troebel brouwsel, met bovenop een witte schuimkraag. Aroma’s van bloemen, citrus en een sterk aanwezige gist voeren de boventoon. Het alcoholpercentage van 4,7% is nauwelijks terug te proeven. Maar tijdens de eerste slok ben je op slag verliefd. Heerlijke fruitige smaken in combinatie met een licht bittertje zorgt er voor dat je lekker dorstig blijft. Bovendien is de afdronk droog en bitter. Absoluut een aanrader voor liefhebbers van blonde bieren. Wij adviseren om La Trappe Puur te drinken op een temperatuur van 5 graden Celsius.

Brouwerij de Koningshoeven

La Trappe heeft haar naam te danken aan de Franse abdij ‘Notre-Dame de la Grande Trappe’ in het Normandische Soligny-la-Trappe, ook wel ‘La Trappe’ genoemd. Sinds 1884 wordt er op Abdij Koningshoeven door de monniken op traditionele wijze bier gebrouwen. Broeder Isidorus was de eerste brouwer, waar Brouwerij de Koningshoeven inmiddels ook een eigen bier naar heeft vernoemd: La Trappe Isid’or. Nog steeds worden de trappistenbieren met dezelfde passie en vakmanschap te brouwen. De brouwerij probeert zo veel mogelijk verspilling tegen te gaan en maakt gebruik van uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Alle La Trappe Bieren hebben unieke recepturen. Met de La Trappe Puur heeft de brouwerij één van de betere blond bieren van Nederland in huis.

Ingrediënten La Trappe Puur

Niet voor niets mag La Trappe Puur officieel een biologisch bier worden genoemd. Dat betekent dat er enkel gebruik is gemaakt van natuurlijke producten in het brouwproces. En dat is nu exact wat dit bier onderscheidt t.o.v. andere bieren! Tijdens het brouwproces zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

 • Water
 • Verschillende mouten (biologisch)
 • Suiker
 • Diverse hoppen (biologisch)
 • Gist

Foodpairing tips

Speciaalbier gaat nog beter smaken wanneer je de bieren combineert met de juiste gerechten. De smaak van het bier en het gerecht worden door elkaar versterkt. Om onze familieleden extra te kunnen laten genieten zijn wij daarom voor jullie op onderzoek gegaan. Wij adviseren om La Trappe Puur te combineren met onderstaande gerechten:

 • Frisse salades
 • Spaghetti bolognese

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij De Koningshoeven La Trappe Puur” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Bierfamilie.nl
 • Verkoper Bierfamilie.nl
 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!
La Trappe Puur

Brouwerij De Koningshoeven La Trappe Puur

 2,29

Op voorraad

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Kleur
Land
Bierverpakking
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms