MENU

ZOEKEN

WINKELWAGEN

Brouwerij De Koningshoeven La Trappe Bockbier

 2,49

La Trappe Bock (7%) is het enige trappistenbockbier van de wereld! Het is een mooi kanstanjekleurig bokbier met een lichtzoete ondertoon en een aangename bitterheid.

Stijl Herfstbock; Trappistenbier
Inhoud 30 cl
ABV % 7,0%
Herkomst Nederland
Drinktemperatuur 10°C – 14°C
Kleur Roodbruin; Kastanjebruin
Smaken Donker & Rijk; Zoet & Zacht
Brouwerij Brouwerij De Koningshoeven

Uitverkocht

Over Brouwerij De Koningshoeven La Trappe Bockbier

La Trappe Bockbier

La Trappe Bockbier is het enige trappisten bockbier ter wereld. Deze klassieker heeft een nagisting op de fles. Mooi kastanjebruin van kleur en een romige gele schuimkraag zijn de belangrijkste kenmerken. Dit bokbier wordt gebrouwen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en heeft aroma’s van noten, koffie en geroosterde mouten. Zowel de gebruikte hoppen en gebrande mouten zorgen voor licht zoete smaken in combinatie met een aangename bitterheid. Bovendien heeft het bier een alcoholpercentage van 7%. Hierdoor is het niet extreem zwaar en makkelijk te drinken. Wij adviseren om La Trappe Bockbier te drinken op een temperatuur van 10 tot 14 graden Celsius.

Brouwerij De Koningshoeven

De naam La Trappe is afkomstig van de Franse abdij Notre-Dame de la Grande Trappe. Deze abdij is gevestigd in het Normandische dorpje Soligny-la-Trappe en wordt ook wel ‘La Trappe’ genoemd. Sinds 1884 wordt er op Abdij Koningshoeven trappistenbier gebrouwen. De bieren worden gebrouwen onder het toeziend oog van een monnik, binnen de muren van de abdij. Alle La Trappe Bieren zijn zuivere bieren. Dat betekent dat de bieren worden gebrouwen met natuurlijke ingrediënten. Brouwerij De Koningshoeven probeert zoveel mogelijk verspilling tegen te gaan. Water wordt uit een eigen bron gewonnen. Ook de overige ingrediënten zijn natuurlijke producten. De trappistenbieren van La Trappe worden met passie, aandacht en traditioneel vakmanschap gebrouwen volgens geheime recepturen. Met La Trappe Bockbier heeft de brouwerij in ieder geval één van de beste bockbieren van Nederland in huis.

Ingrediënten La Trappe Bockbier

Natuurlijk komt dit pareltje niet zomaar tot stand. Binnen de muren van de abdij probeert men met passie en vakmanschap continue het juiste brouwsel te maken. Tijdens het brouwproces van La Trappe Bockbier zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

  • Water
  • Gerstemouten (pale, karamel, munich, roast)
  • Tarwemouten
  • Glucosestroop
  • Hop
  • Gist

Beer Awards La Trappe Bockbier

In 2014 heeft de brouwerij een prachtige prijs in ontvangst genomen. Van de nationale vakjury ontving Brouwerij de Koningshoeven voor La Trappe Bockbier een mooie onderscheiding, namelijk ‘Lekkerste Bockbier van Nederland.’

Foodpairing tips

Wist je dat bieren beter gaan smaken wanneer je ze combineert met de juiste gerechten? Speciaal voor jullie zijn wij daarom op onderzoek gegaan. Wij adviseren om La Trappe Bockbier te combineren met één van onderstaande gerechten:

  • Gestoofde peren
  • Rundergehakt met chorizo en spitskool
  • Gestoofde paling

Informatie over Brouwerij De Koningshoeven La Trappe Bockbier

Extra informatie

Brouwerijen

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms