Search
Close this search box.
Home > Winkel > Brouwerij Bosteels Pauwel Kwak

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Bosteels

Brouwerij Bosteels Pauwel Kwak

Pauwel Kwak (8,4%) is een echte klassieker. Wie kent de houten staander waar dit biertje uit gedronken wordt nu niet? Deze Belgian Ale mag absoluut niet ontbreken in jouw biervoorraad.

 2,49

2 op voorraad

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 66ba0005b518 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Pauwel Kwak

Pauwel Kwak is een koperkleurige Belgian Ale van Brouwerij Bosteels. Dit bier geniet de nodige bekendheid door het geweldige Koetsiersglas met houten houder. In de tijd van Napoleon van brouwer Pauwel Kwak de uitbater van een koetsiersherberg in Dendermonde. De koetsiers mochten hun koets in zomaar alleen achter laten en dus liet Kwak een speciaal glas maken met een bolle onderkant, dat in een houten houder hangt. Deze houder werd vervolgens gemonteerd aan de koets. Op deze manier bleef het glas altijd rechtop hangen en konden de koetsiers hun glas altijd veilig bij zich houden. Brouwerij Bosteels maakt van dit diepzinnige verhaal goed gebruik door het glas via verschillende marketingactiviteiten aan te bieden aan de consument. Deze Belgian Ale is sinds 1980 officieel geregistreerd. Het bier heeft een heerlijke fruitige geur die doet denken aan abrikozen. De zoetigheid van zoethout en karamel komen ook duidelijk naar voren. Bovenop het bier ontstaat een romige volle schuimkraag. Er is een licht bittertje waarneembaar in de fijne afdronk. Je kunt de Pauwel Kwak het beste drinken op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.

Brouwerij Bosteels

Brouwerij Bosteels is gevestigd in het Belgische Buggenhout, een klein Oost-Vlaams dorpje vlakbij Leuven. De brouwerij is in 1791 opgericht door Everaris Bosteels en inmiddels al 7 generaties lang in goede handen van de familie Bosteels. De brouwerij is ooit groot geworden met het brouwen van pilsbieren, maar inmiddels is de brouwerij niet meer weg te denken met de Pauwel Kwak en de Tripel Karmeliet. Deze bieren worden inmiddels wereldwijd geëxporteerd en gedronken. Inmiddels brouwt de brouwerij op een schaal van ongeveer 145.000 hl.

Ingrediënten Pauwel Kwak

De Pauwel Kwak staat sinds 1980 officieel geregistreerd. Brouwerij Bosteels heeft veel geëxperimenteerd, maar kwam uiteindelijk met deze Belgian Ale als eindresultaat. In het brouwproces van deze klassieker is gebruik gemaakt van onderstaande ingrediënten:
 • Water
 • Gerstemout
 • Hop
 • Gist
 • Verschillende kruiden

Foodpairing tips:

De Pauwel Kwak is prima te combineren met één van onderstaande gerechten:
 • Stoofvlees
 • Vette visgerechten
 • Gekruide vleesgerechten
 • Varkenskarbonade
 • Jong- en belegen kazen
 • Zoete desserts
 • Pure chocolade

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Bosteels

Biersoorten

Bierverpakking

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Bosteels Pauwel Kwak” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.