Wegens topdrukte bij bezorgdiensten kans op langere levertijden (gemiddeld: 2 - 5 werkdagen)

Lancering Schelde Special 3 – De Zomer van ’64

Op 26 mei organiseerde De Scheldebrouwerij een Open Dag die in het teken stond van de lancering van Schelde Special 3 – De Zomer van ’64. Ook wij waren op dit zonnige evenement aanwezig. Bij aankomst werden wij blij verrast met een langwerpige bar waarbij alle bieren op de tap beschikbaar waren en live muziek.  Met onze groep van 7 personen trakteerden wij onszelf met de Witheer en Lamme Goedzak. Daarna zijn we een kijkje gaan nemen binnen de bierbrouwerij en hebben een mooie rondleiding gekregen. Altijd leuk om te zien hoe de brouwers met passie en beleving over hun vakmanschap kunnen vertellen! Vervolgens zijn we terug naar buiten gegaan en hebben op het zonovergoten terras genoten van de andere Scheldebieren. Er was ook een Foodtruck aanwezig, waarbij we nog even konden aansterken! De Schelde Special 3 – De Zomer van ’64 werd vervolgens geïntroduceerd. Een heerlijk verfrissende Belgian Blond Ale die is gebrouwen met 6 verschillende granen. De neus is lekker fruitig en afdronk zeer verfrissend. Al met al was het een zeer geslaagd evenement.

Officieel Scheldeheld

Jaja! We mogen eindelijk mededelen dat wij officieel ‘Scheldeheld‘ zijn geworden van de Scheldebrouwerij! Dat betekent dat wij de enige online retailer zijn die alle bieren van de Scheldebrouwerij online aanbieden. Op deze manier kunnen wij de Belgische bierbrouwerij met Nederlandse roots helpen om de Scheldebieren aan de consument aan te bieden met het unieke verhaal achter ieder speciaalbier dat zij gebrouwen hebben. Wij hebben alle bieren inmiddels voorradig, zowel de zogeheten Schelde Specials, de flessen van 33 cl en de flessen over 0,75 cl. Hartstikke tof om als Scheldeheld aanwezig te mogen zijn!

Team Bierfamilie bij Scheldebrouwerij
Brouwproces Scheldebrouwerij
Sfeerfoto Scheldebrouwerij

De Scheldebrouwerij

In 1994 startten oprichters Kees van Loenhout en Peter van der Eijnden met een ambachtelijke bierbrouwerij die voortkwam uit het Bergse Bierbrouwersgilde uit Bergen op Zoom. De Scheldebieren waren zeer populair en het bedrijf werd steeds succesvoller. In het nieuwe millennium werd de brouwerij eigendom van Frans & Jan Ooms, de neven van Peter van der Eijnden, waardoor nieuwe investeringen mogelijk werden. De kleine bierbrouwerij wilde echter verder uitbreiden en dus was het noodzakelijk om te verhuizen. Eind 2007 nam De Scheldebrouwerij haar intrek in een veel grotere bedrijfsloods in het Belgische Hoogstraten. Op deze locatie wordt nu op veel grotere schaal bier gebrouwen. Gemiddeld wordt er nu ongeveer 600.000 liter bier per jaar geproduceerd.

[basel_products post_type=”ids” items_per_page=”2″ columns=”2″ include=”9400, 9428″]

Scheldebieren en Schelde Specials

Om officieel tot Scheldeheld te worden uitgeroepen hebben we natuurlijk wel alle Scheldebieren op voorraad genomen. Zo zijn de Schelde Specials uniek in haar soort, omdat deze op kleine schaal worden gebrouwen. Uiteraard kunnen wij deze bieren onze familieleden niet onthouden en bieden we deze ook aan in onze webshop. Schelde Special 2 – Oma Corrie is zowel verkrijgbaar op fles van 33 cl als op fles van 75 cl. De Zomer van ’64 (Schelde Special 3) is alleen op fles van 33 cl te bestellen en bieden wij ook aan in het Zomer Bierpakket waar 12 heerlijke dorstlessers zijn samengesteld.

Sixbag van de Scheldebrouwerij

De Sixbag is een fantastisch relatiegeschenk of leuk om als bier cadeau aan te bieden. In deze tas van de Scheldebrouwerij bevinden zich 6 bieren van de brouwerij en een bijbehorend Scheldeglas van 0,25 cl om de bieren mee te proeven. Daarnaast zijn er stickers en bierviltjes van de brouwerij toegevoegd met een bijbehorende assortimentskaart. Bij iedere bestelling kun je altijd een persoonlijke boodschap meegeven zoals een felicitatie voor een verjaardag of een bedankje voor gedane werkzaamheden. Het is ook mogelijk om De Sixbag naar het adres van een ander toe te zenden om diegene écht te kunnen verrassen.

[basel_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ columns=”2″ include=”6875″]

Scheldebrouwerij Bierpakket

Natuurlijk hebben wij ook alle Scheldebieren van 0,33 cl samengevoegd in het Scheldebrouwerij Bierpakket. In dit bierpakket van de Scheldebrouwerij bevinden zich 10 speciaalbieren inclusief de Schelde Specials en een mooi Scheldeglas van 0,25 cl. In deze box bevinden zich natuurlijk ook de bierviltjes en stickers van de brouwerij met leuke anekdotes van de Scheldebieren.

[basel_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ columns=”2″ include=”9565″]
[social_buttons style=”colored”]

Menu