Wegens topdrukte bij bezorgdiensten kans op langere levertijden (gemiddeld: 2 - 5 werkdagen)

Interview: Brouwerij ’t IJ over het PaasIJ

Ook dit jaar is Brouwerij ’t IJ van de partij met haar lentebock. Traditiegetrouw wordt het PaasIJ al jaren rond de lente op de markt gebracht en is niet meer weg te denken uit het lentebock assortiment. Naast het grote assortiment aan bieren van deze brouwerij, blijkt het PaasIJ een echt blijvertje. Reden genoeg dus om het PaasIJ in het zonnetje te zetten.

Het PaasIJ: Een en al traditie

Kenmerkend aan het PaasIJ van Brouwerij ’t IJ is de traditie. Als sinds 1989, toen de eerste lentebock werd gebrouwen, wordt hetzelfde recept gebruikt. Dit recept is bedacht door de oprichter van de brouwerij: Kasper Peterson. Alleen hij weet hoe het idee rondom het PaasIJ tot stand is gekomen. Dit zorgt voor enige mysterie naast de traditie rondom het ontstaan van de lentebock van Brouwerij ’t IJ.

Beoordelen met de brouwers

Naast dit stukje historie, is het ook leuk voor de brouwers om PaasIJ te brouwen met de lente op komst. Mensen gaan weer naar buiten en ploffen neer op terrasjes om van het zonnetje te kunnen genieten. Ook bij de brouwers zit het lentegevoel er goed in. Het PaasIJ past prima bij deze sfeer door de zachte en lichte kruidige smaak. Daarnaast zijn de aroma’s van fruit, koriander, gist en hop mooi in balans gebracht. Bij het proeven komt er nog een kleine bitterheid naar voren door de licht geroosterde mout. Typerend voor het PaasIJ (en de andere bieren van Brouwerij ’t IJ), is dat er gebruik wordt gemaakt van eigen gist en Amsterdams leidingwater. Op deze manier zorgen de brouwers ervoor dat het bier uniek blijft, maar trouw aan traditie.

Op aanraden van Brouwerij ’t IJ

Om optimaal te genieten van het PaasIJ, raden de brouwers je aan om eens langs te gaan bij het proeflokaal van Brouwerij ’t IJ in Amsterdam. Daar kun je lekker buiten in het zonnetje zitten om te genieten van een lentebiertje. Wanneer je het PaasIJ gaat proeven, adviseert Brouwerij ‘t IJ om te letten op de kruidigheid van de lentebock. Ook dagen de brouwers je uit om de specifieke gistsmaak te herkennen in het bier. De brouwers hebben namelijk niet voor niets gekozen om hun eigen gist te gebruiken. Wanneer je trek krijgt bij het proeven, probeer eens het lentebier te combineren met een kaasplankje met onder andere graskaas.

Kun je nou niet wachten om langs te gaan bij het proeflokaal in Amsterdam? Dan hebben wij ook voor jou de optie om ons lente bierpakket alvast uit te proberen. In het pakket vind je de lekkerste bieren om van de lente te kunnen genieten, inclusief het PaasIJ!

[social_buttons style=”colored”]

Menu