Wegens topdrukte bij bezorgdiensten kans op langere levertijden (gemiddeld: 2 - 5 werkdagen)

Interview: Brouwerij A’Chouffe over de Chouffe Soleil

We krijgen weer langere dagen en dat houdt onder andere in dat we meer uren van het zonnetje kunnen genieten met een lentebiertje erbij. Een mooie kans om de lentebieren uit ons lente bierpakket in het zonnetje te zetten. Ook Chouffe Soleil kon niet ontbreken. Het biermerk met de typerende kabouter voorop werd in de jaren ’70 bedacht en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal fenomeen.

De grondstoffen van Chouffe Soleil

Zoals je misschien eerder had gelezen in ‘De vijf belangrijkste bier ingrediënten’, bestaat bier uit water, graan, hop, gist en extra smaakmakers. Voor het brouwen van Chouffe Soleil zijn er verschillende soorten graan gebruikt: rogge-, tarwe- en gerstemout. Daarnaast hebben de brouwers ervoor gekozen om een combinatie van twee verschillende hops te gebruiken, uit Oost-Europa en uit de Verenigde Staten. Dit zorgt ervoor dat de smaak wat kruidiger is en de aroma’s weer meer citrus elementen bevatten.

Smaakomschrijving volgens de brouwers

Wanneer je Chouffe Soleil gaat beoordelen, zal het je vast opvallen dat de brouwers hebben gezorgd voor een explosie aan aroma’s. Niet alleen ruik je de citrus, ook komen er verschillende kruiden naar voren. De brouwers dagen je uit om ook eens verder te ruiken dan alleen mout en hop. Probeer ook eens de kamille, vlierbloesem, peper en saffraan eruit te halen. Door de droge, kruidige nasmaak met ruime hoeveelheid aan citrus, is Chouffe Soleil volgens de brouwers een goede start van de lente.

Chouffe Soleil aan tafel

Betreft food & beer paring, gaat Chouffe Soleil samen met veel verschillende gerechten. Zo raden de brouwers je aan om dit seizoenbier eens te proeven samen met gerookte zalm of haring. Ben je niet zo’n visliefhebber? Dan kun je er ook voor kiezen om Chouffe Soleil te drinken bij een kipgerecht. Daarnaast wilden de brouwers als tip meegeven dat asperges, radijs, tomaat, knolselderij, bloemkool en (gebakken) witloof prima bij dit lentebier passen. Wanneer je nog ruimte hebt voor een toetje, kan het lentebiertje prima gecombineerd worden met chocolate muffins.

Voor de fans van een kaasplankje hebben de brouwers ook tips. Probeer namelijk eens geitenkaas of roodbacteriekaas (ook wel gewassen korstkaas genoemd). Doordat Chouffe Soleil fris en niet heel bitter van smaak is, past een lichte geitenkaas daar goed bij. Daar staat tegenover dat je met de aroma’s van het lentebier de romige roodbacteriekaas met pittige geur neutraliseert.

Al dorst gekregen? Probeer dan Chouffe Soleil samen met andere lentebieren uit ons lente bierpakket. Zo haal je de lente helemaal in huis!

[social_buttons style=”colored”]

Menu