Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Evenementen > Brouwerij VandeStreek opent pop-up biercafé in Domtoren

Brouwerij VandeStreek opent pop-up biercafé in Domtoren

Delen

Een biercafé in de Domtoren? De Utrechtse brouwerij VandeStreek mag de Domtoren van donderdag 29 februari t/m zondag 3 maart omtoveren tot bar. En dat is niet zomaar: tijdens dit weekend presenteren zij hun nieuwste – in de Domtoren gerijpte – bier: De Torenwachter.

Samenwerking VandeStreek en Domtoren

VandeStreek en Utrecht Marketing (de exploitant van de Domtoren) zijn inmiddels een jaar geleden gestart met hun samenwerking, waarbij er bier op houten vaten in de kelder van de Domtoren wordt gerijpt. Het pop-up café is dan ook de eerste keer dat het in de Domtoren gerijpte biertje kan worden geproefd door het publiek. De taps zullen open gaan op 12 meter hoogte in de Michaelskapel, recht boven de onderdoorgang van de Domtoren.

De Torenwachter: waar komt de naam vandaan?

Het nieuwste biertje van VandeStreek in samenwerking met de Domtoren is een quadrupel die op whiskeyvaten is gerijpt. Sander van de Streek, één van de oprichters van de Utrechtse brouwerij vertelt: “Dit bier moest natuurlijk iconisch worden. Daarom hebben we gekozen voor een zware Belgische bierstijl die goed matcht met de zachte whiskyvaten die we hebben geselecteerd.”

Het bier is vernoemd naar de torenwachter die ervan beticht werd in de toren een illegaal café te runnen. Hoe toepasselijk is het dan ook dat de Domtoren voor deze gelegenheid zal worden omgetoverd tot café?!

Café Theater Festival

Tijdens de pop-up is iedereen welkom tussen 17.00 en 00.00 uur. Het pop-up café is ook een locatie van het jubilerende Café Theater Festival (20 jaar!). De capaciteit in de toren is beperkt dus het kan zijn dat er een kleine wachtrij opbouwt bij Domplein 21, de ingang van de toren.

Kijk voor meer informatie op de website van Brouwerij VandeStreek.

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.