Wegens topdrukte bij bezorgdiensten kans op langere levertijden (gemiddeld: 2 - 5 werkdagen)

Bierfestivals september 2018 – de laatste zonnestralen pakken!

De zomer komt alweer tot een einde, een laatste kans om optimaal te genieten van bierfestivals in september. Benieuwd welke dit zijn? De Bierfamilie.nl heeft ze voor je op een rijtje gezet!

Hendrick’s Fest – Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)

Zaterdag 1 september
Swaenswijkbrug
Ticketprijzen: uitverkocht

De zomereditie van Hendrick’s Fest is dit jaar alweer uitverkocht! Hoewel er nog weinig informatie beschikbaar is over de bieren op het festival, is wel al bekend dat er verschillende eettentjes klaar zullen staan voor de hongerige bezoekers.

Brewda – Breda (Noord-Brabant)

Zaterdag 1 september
STEK
Ticketprijzen: € 15,00

Na het succes van vorig jaar, wordt ook dit jaar weer Brewda georganiseerd. Al zes buitenlandse en zes Nederlandse brouwerijen hebben zich aangemeld voor het festival, zoals Van Moll en Boundary Brewing.

Brewda 2018

Lekker Ding Festival – Deurne (Noord-Brabant)

Zaterdag 8 september
Het Dinghuis
Ticketprijzen: gratis

Helaas is er nog weinig informatie beschikbaar over het Lekker Ding Festival, maar de organisatoren hebben al beloofd dat er lokale bierbrouwers aanwezig zullen zijn. Houd de Facebookpagina dus goed in de gaten!

Eindhovense Bier Feesten (Noord-Brabant)

Zaterdag 8 t/m zondag 9 september
Wilhelminaplein
Ticketprijzen: € 12,50

Voor de Eindhovense Bier Feesten zijn een vijftal brouwerijen uit de stad uitgenodigd om hun bieren te laten proeven. Tijdens dit evenement wordt er besloten wie van de brouwerijen het beste biertje heeft gebrouwen, onderverdeeld in 3 categorieën. Daarvoor hebben ze jouw hulp nodig!

Eindhovense Bier Festival

Bier in ’t Bos – Luyksgestel (Noord-Brabant)

Zondag 9 september
Openluchttheater De Hunnebergen
Ticketprijzen: gratis

Voor het eerst dit jaar wordt Bier in ’t Bos georganiseerd in het op één na oudste openluchttheater van Noord-Brabant. Midden in de bossen kun je genieten van verschillende bieren van (micro-) brouwerijen uit Nederland en België.

Oersoep Festival – Nijmegen (Gelderland)

Zondag 9 september
Honigcomplex
Ticketprijzen: € 15,79

Voor alweer de derde keer op rij wordt het Oersoep Festival georganiseerd. Brouwers uit binnen- en buitenland nemen verschillende bierstijlen mee, zodat er voor ieders wil wat tussen zit!

Oersoep Craft Beer Festival

The Amsterdam Beer Festival – Amsterdam (Noord-Holland)

Vrijdag 14 t/m zondag 16 september
Het Marineterrein
Ticketprijzen: onbekend

Tijdens The Amsterdam Beer Festival komen meer dan 10 brouwerijen samen om bezoekers verschillende soorten bieren te laten proeven. En deze editie zal dit jaar net even wat anders zijn: Brouwerij Homeland opent namelijk haar eigen Bierwerf op hetzelfde terrein!

Bergs Bierfestival – Bergen op Zoom (Noord-Brabant)

Zaterdag 15 september
Provoosthuis
Ticketprijzen: gratis

Voor alweer de 22e keer wordt het Bergs Bierfestival gehouden in Bergen op Zoom. Meer dan 18 brouwerijen zijn dit jaar uitgenodigd om bierliefhebbers kennis te laten maken met hun bieren. Tevens valt met dit festival het Open Bergse Bierbrouwers Kampioenschap samen, waarbij er aan het einde van de dag de winnaars bekend worden gemaakt.

Bierfestival Emmen – Emmen (Drenthe)

Donderdag 20 t/m zaterdag 22 september
Grote Kerk
Ticketprijzen: € 12,50

Tijdens het Bierfestival Emmen krijgen bierliefhebbers de kans om verschillende bieren te proeven tijdens een diner (alleen donderdag, € 990 per tafel) én proeverij. Al zeven brouwerijen hebben zich al aangemeld, kom jij ook?

Bierfestival Emmen

West TAPT Festival – Amsterdam (Noord-Holland)

Vrijdag 21 t/m zaterdag 22 september
Rembrandtpark
Ticketprijzen: € 7,50 / €12,50

Voor de 3e keer alweer zal West TAPT Festival in Amsterdam worden gehouden. Centraal staan uiteraard de (internationale) bieren, maar er kan ook gegeten en gedanst (silent disco) worden.

Kannen & Kruien – Maastricht (Limburg)

Vrijdag 21 t/m zondag 23 september
De Berenkuil
Ticketprijzen: gratis

Al 50 soorten bieren zijn aangemeld voor de Kannen & Kruiken in Maastricht. Tijdens dit festival kunnen bezoekers genieten van hapjes en drankjes in het stadspark. Ook dit jaar zullen weer live bandjes komen optreden, extra gezellig dus!

Bierfestival Leeuwarden – Leeuwarden (Friesland)

Zaterdag 22 september
Speciaalbier Café De Markies
Ticketprijzen: € 10,00

Maar liefst 13 nationale -en internationale brouwerijen zullen meer dan 100 bieren presenteren tijdens het Bierfestival Leeuwarden. En bovendien, bierliefhebbers krijgen ook meteen de kans om persoonlijk kennis te maken met de brouwers!

Borefts Bier Festival – Bodegraven (Zuid-Holland)

Zondag 23 september
Brouwerij De Molen
Ticketprijzen: € 35,00 / € 55,00

Borefts Bier Festival heeft wat te vieren: dit jaar is het alweer de 10e editie! Naast Nederlandse brouwerijen, komen er ook brouwers uit Rusland, België, Spanje, Zweden, IJsland, Hongarije en nog veel meer om dit te vieren. Dit festival is zeker een aanrader als je je ‘internationale biersmakenpalet’ wilt uitbreiden.

Borefts bierfestival

KeyKeg International Beer Festival – Den Helder (Noord-Holland)

Vrijdag 28 t/m zaterdag 29 september
Theater de Kampanje
Ticketprijzen: € 7,50

Samen met plaatselijke, landelijke en internationale bierbrouwerijen, wordt ook dit jaar weer het KeyKeg International Beer Festival georganiseerd. Er is momenteel nog weinig informatie beschikbaar over het festival, dus houd te Facebookpagina in de gaten.

Bierfestival Cheers – Etten-Leur (Noord-Brabant)

Zaterdag 29 september
Café zaal Roeloffs
Ticketprijzen: € 15,00

Voor de tweede keer wordt het Bierfestival Cheers georganiseerd. Met 70 verschillende soorten bieren van 8 brouwerijen uit Nederland, België en de Verenigde Staten, beloofd dit bierfestival een mooi internationaal feestje te worden.

Stads Bierfestival – Klundert (Noord-Brabant)

Zaterdag 29 september
De Stad Klundert
Ticketprijzen: gratis

Dit jaar wordt voor het eerst het Stads Bierfestival georganiseerd in Klundert. Er zullen meer dan 20 soorten bieren te proeven zijn, van verschillende lokale brouwerijen. Mooie reden om af te reizen naar het zuiden volgens ons!

Boekels Bierfestival – Boekel (Noord-Brabant)

Zondag 30 september
Nia Domo Boekel
Ticketprijzen: gratis

Tijdens het Boekels Bierfestival zullen lokale en internationale brouwerijen aanwezig zijn om bierliefhebbers de kans te geven verschillende soorten speciaalbieren te laten proeven. Houd de Facebookpagina in de gaten voor meer informatie!

Schuim Bierfestival – Dordrecht

Zondag 30 september
Pizzeria Otto e Mezzo
Ticketprijzen: gratis

September zit er helaas alweer bijna op. Nog een laatste kans om een bierfestival mee te pakken: het Schuim Bierfestival. Op dit festival kunnen bezoekers genieten van verschillende speciaalbieren uit de regio.

Wees niet getreurd dat de zomer voorbij is. Volgende maand kunnen we vieren dat de herfstbokken gearriveerd zijn. Tot snel!

Menu