Wegens topdrukte bij bezorgdiensten kans op langere levertijden (gemiddeld: 2 - 5 werkdagen)

Bierfestivals mei 2018 – een propvolle agenda voor bierliefhebbers

Maak je borst maar nat, want in mei zullen er maar liefst 19 bierfestivals gehouden worden! De Bierfamilie.nl geeft je een overzicht.

Festival des Saisons – Amstelveen (Noord-Holland)

Zaterdag 5 mei
ANNA Amstelveen
Ticketprijzen: gratis

Ben je een liefhebber van saisons? Dan is het Festival des Saisons echt een aanrader voor jou. Tijdens dit evenement komen er 14 lokale en bevriende brouwers van De Naeckte Brouwers naar Amstelveen om daar bierliefhebbers 20 verschillende saisons te laten proeven.

Festival des Saisons Amstelveen

Nederlands Speciaalbierfestival Den Bosch (Noord-Brabant)

Zondag 6 mei
Parade
Ticketprijzen: vanaf € 17,00

Tijdens het Nederlands Speciaalbierfestival mogen 48 verschillende brouwerijen hun passie voor speciaalbier delen met bierliefhebbers. Brouwers waren zo enthousiast om aan dit bourgondische evenement te mogen deelnemen, dat binnen 10 minuten al 60 aanmeldingen binnen waren!

Het Nederlands Speciaalbier Festival Den Bosch

Brabants Bierfestival 2018 – Oirschot (Noord-Brabant)

Donderdag 10 mei
Vandeoirsprong
Ticketprijzen: gratis

Op Hemelvaartsdag komen bierbrouwers vanuit heel Brabant bij elkaar om bierliefhebbers kennis te laten maken met bieren uit de regio tijdens het Brabants Bierfestival. Zo zijn onder andere Brouwerij Bliksem, Brouwerij Laarbeek, Gebroeders Roodbaard Brouwerij en de Strieper Craft Beer Company aanwezig.

Brabants Bierfestival Oirschot

Weert Totaal Festival – Weert (Limburg)

Donderdag 10 mei
St. Raphaëlpad
Ticketprijzen: gratis

Van lentebier tot stout, tijdens het Weert Totaal Festival krijgen bezoekers de kans om 50 verschillende (regionale) speciaalbieren te proeven van 15 brouwerijen.

Weert Totaal Festival

Middelburgse Abdij Bier Festival – Middelburg (Zeeland)

Vrijdag 11 mei t/m zaterdag 12 mei
Kloostergangen Abdij
Ticketprijzen: vanaf € 10,50

In de Kloostergangen komen Nederlandse en buitenlandse kloosterbrouwers tijdens het Middelburgs Abdij Bier Festival bij elkaar. Het bier van de brouwerijen is zelfs in sommige gevallen alleen aan de kloosterpoort te koop en niet in de winkels. Zeker een unieke kans!

Middelburgs Abdij Bierfestival Middelburg

Dutch Craft Beer Festival – Enschede

Zaterdag 12 mei
Voormalig Poppodium Atak
Ticketprijzen: vanaf € 10,00

Tijdens de 4e editie van het Dutch Craft Beer Festival ligt de nadruk vooral op de kennismaking met de brouwerijen zelf waar je als bierliefhebber kunt luisteren naar de verhalen achter de bieren en brouwerijen.

Dutch Craft Beer Festival Enschede

Utrechtse Bierbrouwers Festival – Utrecht (Utrecht)

Zaterdag 12 mei
De Fabrique
Ticketprijzen: vanaf € 21,50

Met de 8e editie van het Utrechtse Bierbrouwers Festival komen 30 brouwerijen uit de omgeving bij elkaar om bierliefhebbers 150 verschillende bieren te laten proeven. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan proeverijen met een assortiment van exclusieve bieren.

Utrechtse Bierbrouwers Festival Utrecht

Haarlem Beer Festival – Haarlem (Noord-Holland)

Zaterdag 12 mei t/m zondag 13 mei
Jopenkerk
Ticketprijzen: vanaf € 18,00

Ben je er nog niet helemaal uit welke bierstijl het beste bij je past? Dan is het misschien een idee om het Haarlem Beer Festival te bezoeken. Tijdens dit tweedaagse evenement in de Jopenkerk kun je het zeker gaan uitvinden.

Haarlem Beer Festival

Kannen & Kruiken – Zwolle

18 mei t/m 21 mei
Park de Wezenlanden
Ticketprijzen: gratis

Tijdens het Pinksterweekend zullen maar liefst 53 vaste en 73 wisselende bieren in het assortiment worden opgenomen met deze editie van Kannen & Kruiken in Zwolle. Wil je je ook nog eens verdiepen in de kennis van speciaalbier? Meld je dan aan voor de proeverij gegeven door een proefmeester.

Kannen en Kruiken Zwolle

Mout Bierfestival – Enschede

18 mei t/m 21 mei
Volkspark
Ticketprijzen: gratis

Met een groot assortiment aan speciaalbieren (150 maar liefst), is ook deze editie van het Mout Bierfestival in Enschede weer een aanrader. Tijdens dit festival kun je meer te weten komen over speciaalbieren tijdens biercolleges.

Mout Bierfestival Nijmegen

Bierfestival Boxmeer – Boxmeer

19 mei t/m 20 mei
De Weijer Boxmeer
Ticketprijzen: vanaf € 5,00

Met minimaal 16 verschillende brouwerijen zorgt het Bierfestival Boxmeer  voor een afwisselend nationale én internationale collectie aan verschillende speciaalbieren.

Bierfestival Boxmeer

Speciaalbier Festival – Nijmegen

19 mei t/m 21 mei
Valkhofpark
Ticketprijzen: gratis

Ook in Nijmegen zal er tijdens het Pinksterweekend een Speciaalbier Festival gehouden worden. Tijdens dit evenement zullen er 60 verschillende brouwers aanwezig zijn om hun bieren te laten proeven. Daarnaast zal er ook gezorgd worden voor lekkere hapjes en muziek.

Speciaalbier Festival Nijmegen

Week van het Nederlandse Bier – Nederland

24 mei t/m 3 juni
Door heel Nederland
Ticketprijzen: verschillend

Jaarlijks komt de Week van het Nederlands Bier weer terug. Gedurende ander halve week kunnen bierliefhebbers door het gehele land hun hart ophalen met verschillende bierproeverijen, lezingen, masterclasses, pub quizzen, festivals en brouwerijdagen.

Week van het Nederlandse Bier

Gouden Loper Festival – Eindhoven (Noord-Brabant)

25 mei
F.O.R.T.
Ticketprijzen: vanaf € 7,50

Tien brouwerijen zullen aanwezig zijn op het Gouden Loper Festival, gehouden op de campus van Technische Universiteit van Eindhoven (TU/e). Naast de bieren van onder andere De Gaperd, De Natte Gijt en Eindhovense Stadsbrouwerij, kun je ook nog genieten van lekkere hapjes.

Gouden Loper Festival Eindhoven

Mout bierfestival – Arnhem

25 mei t/m 27 mei
Sonsbeekpark
Ticketprijzen: gratis

Van Enschede naar Arnhem, ook tijdens dit Mout Bierfestival komen 25 brouwerijen met 150 soorten speciaalbier bij elkaar. Mocht de editie in Enschede aan je ontschoten zijn, dan is dit het moment om je gemiste kans weer in te halen. Of je kunt natuurlijk naar beide festivals gaan!

Mout Bierfestival Arnhem

Hop into the Grain – Groningen (Groningen)

Zaterdag 26 mei
EM2 “The Barn”
Ticketprijzen: € 14,95

Met minimaal 14 brouwerijen en verschillende masterclasses/proeverijen is het ook waard om als bierliefhebber naar het noorden van Nederland af te reizen voor het Hop into the Grain bierfestival.

Hop into the Grain Groningen

Oost TAPT Festival – Amsterdam (Noord-Holland)

Zaterdag 26 mei
Jaap Eden IJsbaan
Ticketprijzen: vanaf € 10,50

Tijdens het Oost TAPT Festival zal de Jaap Eden IJsbaan (jazeker, de schaatsbaan) omgetoverd worden tot een heus bierfestijn. Naast Nederlandse brouwerijen, zullen tijdens dit festival ook brouwerijen uit Groot-Brittannië en Duitsland langskomen om hun bieren te laten proeven.

Oost TAPT Festival Amsterdam

Spraakwater – Groenlo

Zaterdag 26 mei
De Oude Calixtuskerk
Ticketprijzen: vanaf € 11,21

Op Spraakwater festival zullen 70 verschillende speciaalbieren gepresenteerd worden met als thema: lente. Naast de lente(bock)bieren en fruitbieren, kunnen bierfans ook de wat zwaardere en donkere bieren proeven.

Spraakwater Groenlo

Beer Burgers and Two Smoking Barrels – Helmond

Zondag 27 mei
Antonianenpad
Ticketprijzen: € 10,00

Met brouwerijen uit de regio, binnen-en buitenland én ‘epische’ burgers belooft Beer Burgers and Two Smoking Barrels dit jaar weer een mooie afsluiter te zijn voor de maand mei.

Beer Burgers and Two Smoking Barrels Helmond

Nog steeds dorst aan het einde van de maand? In juni staan er ook weer festivals voor je klaar!

Menu