Wegens topdrukte bij bezorgdiensten kans op langere levertijden (gemiddeld: 2 - 5 werkdagen)

Bierfestivals Maart 2018 – Laat die lente maar komen!

Maart begint gelijk al lekker fris, temperaturen liggen ver onder het vriespunt. We kunnen eigenlijk niet wachten totdat we weer lekker in het zonnetje buiten kunnen zitten met een biertje. Gelukkig zijn er in maart genoeg speciaalbier festivals om je klaar te maken voor de lente, maar liefst vijf!

Leven in de Brouwerij – Leiden (Zuid-Holland

Zaterdag 10 maart t/m zondag 11 maart
Stadsgehoorzaal
Ticketprijzen: vanaf € 15,00

Met een groot assortiment van 30 brouwerijen, is Leven in de Brouwerij een evenement waar bierliefhebbers hun hart kunnen ophalen. De organisatie van Leven in de Brouwerij streeft er zelfs naar 150 bieren op te tap te zetten. Naast de hoeveelheid speciaalbier zullen er ook hapjes geserveerd worden die zijn gekozen om elkaars smaken aan te vullen. Het evenement is opgedeeld in verschillende zalen op een unieke locatie: de Stadsgehoorzaal, ook wel de Stadsschouwburg van Leiden genoemd! Wij wilden je natuurlijk niet de kans ontnemen om alvast kennis te maken met een paar brouwerijen die aanwezig zijn:

Meer informatie: Leven in de Brouwerij

Leven in de Brouwerij Leiden
Streekbier Festival

Streek Bier Festival – Edam (Noord-Holland)

Zaterdag 10 maart
Grote Kerk Edam
Ticketprijzen: € 10,00

Ook in de Zaanstreek van Nederland wordt er dit jaar weer een bierfestival georganiseerd: het Streek Bier Festival in Edam. Kenmerkend voor dit speciaalbier festival is dat er vooral bieren geserveerd worden vanuit de streek. Je kunt bijvoorbeeld niet alleen bier proeven vanuit Edam zelf, maar ook uit Volendam, Monnickendam, Zaandam en Alkmaar. Mocht je nog niet overtuigd zijn, bezoekers krijgen ook de mogelijkheid om zich meer te verdiepen in speciaalbier. Er worden namelijk verschillende activiteiten en workshops aangeboden tijdens het festival. Samen met biersommeliers (erkende bierkenners) kun je bijvoorbeeld deelnemen aan bierproeverijen.

Meer informatie: Streek Bier Festival

Deltabier Festival – Goes (Zeeland)

Zondag 18 maart
De Goederenloods
Ticketprijzen: Gratis

Het Zeeuws amateur bierbrouwers gilde De Deltabrouwers organiseert ook dit jaar weer het Deltabier Festival. Amateur bierbrouwers en bierliefhebbers komen samen om hun passie over speciaalbier te delen. Naast de acht brouwerijen die aanwezig zullen zijn, heeft de organisatie ervoor gezorgd dat er genoeg te doen valt voor de bezoekers. Je kunt bijvoorbeeld blind bier proeven, informatie krijgen over brouwcursussen en je kunt meedoen aan een loterij. Naast lokale bieren van Brouwerij Kees! en Brouwerij Slot Oostende, zijn er ook andere bieren te vinden vanuit Nederland en België. Je kan bij ons alvast in de stemming komen met een biertje van een van de aanwezige brouwerijen: De Blaauwe IJsbeer.

Meer informatie: Deltabier Festival

Deltabier Festival
Bier Big End of Winter Festival

Bier Big End of Winter Festival – Eindhoven (Noord-Brabant)

Zaterdag 24 maart
Het Ketelhuis
Ticketprijzen: € 15,75

Helaas is er nog weinig informatie bekend over dit speciaalbier festival. De organisatoren zijn druk bezig om alles rond te krijgen voor het evenement. Wel staat al vast dat BrewDog en LERVIG aanwezig zullen zijn, dat is alvast een goed begin!

Meer informatie: Bier Big End of Winter Festival

Biergarten Breda Easter Special – Breda (Noord-Brabant)

Vrijdag 30 maart t/m zaterdag 31 maart
Kerkplein
Ticketprijzen: Gratis

De speciaalbier festivals in maart worden afgesloten met het Biergarten Breda Easter Special. Nu de lente officieel is begonnen, moet dat ook gevierd worden. Op het buitenterras kun genieten van verschillende (lentebok) speciaalbieren en worden daar ook lekkere hapjes bij geserveerd. En voor wie er nog een dansje durft te wagen, dan kan op de dansvloer bij de DJ!

Meer informatie: Biergarten Breda Easter Special

Biergarten Breda Easter Special

Bierfestivals in April

Voor april staan er ook weer bierfestivals voor je klaar, zoals het Streek Bier Festival in Utrecht en het Bierfestival in Groningen. Meer hierover lees je volgende maand.

[/vc_row]

Deel het blogbericht op Social Media

[social_buttons style=”colored”]

Menu