Wegens topdrukte bij bezorgdiensten kans op langere levertijden (gemiddeld: 2 - 5 werkdagen)

Bierfestivals april 2018 – zo kom je wel in de voorjaarsstemming

Deze maand heb je geen tijd om stil te zitten. Met maar liefst acht bierfestivals hebben bierliefhebbers een drukke agenda in april. De bierfamilie heeft ze voor jou allemaal op een rijtje gezet.

Biergarten – Tilburg (Noord-Brabant)

Vrijdag 6 april t/m zaterdag 7 april
RAW
Ticketprijzen: gratis

Na de wintereditie in 2017, is het nu tijd om de lentebieren erbij te pakken en te genieten van het zonnetje. Tijdens de voorjaarseditie van de Biergarten in Tilburg kun je naast het bier ook een DJ vinden om met de voetjes van de vloer te gaan. Mocht je van het dansen honger gekregen hebben, staan de koks met bourgondische burgers voor je klaar.

Biergarten Tilburg
Hop On Hop Hoff Breda

Hop On Hop Off Festival – Breda (Noord-Brabant)

Vrijdag 6 april t/m zondag 8 april
Kunstijsbaan Breda
Ticketprijzen: gratis

Tijdens een van de eerste bierfestivals in april, krijgen bierliefhebbers bij Hop On Hop Off Festival in Breda de kans om kennis te maken met 300 verschillende bieren van 50 brouwerijen. Naast de mogelijkheid om vele brouwerijen kennis te maken, zullen er ook masterclasses en demonstraties gegeven worden. Zo kun je je bierkennis nog verder uitbreiden. Daarnaast kun je nog luisteren naar live muziek, kroegspellen spelen en is er ook een hippiemarkt. Vervelen tijdens dit festival is in ieder geval geen optie.

Streekbierfestival – Utrecht (Utrecht)

Vrijdag 6 april t/m zondag 8 april
Nobelstraat 193
Ticketprijzen: gratis

Wil je verschillende speciaalbieren proeven op verschillende locaties? Dan is het Streekbierfestival in Utrecht misschien wel iets voor jou. Tijdens dit event kun je je eigen route uitstippelen over 27 deelnemende cafés in de binnenstad van Utrecht. In de cafés worden telkens twee verschillende bieren geproefd worden. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om in de cafés een praatje te maken van een van de 27 brouwerijen die verspreid over de locaties aanwezig zullen zijn.

Streekbierfestival Utrecht
't Slokje Lentebier Festival Hilversum

’t Slokje Lentebier Festival – Hilversum (Noord-Holland)

Zaterdag 7 april t/m zondag 8 april
Biersteeg
Ticketprijzen: gratis

Ook in Hilversum zijn ze dit jaar weer van de partij met ’t Slokje Lentebier Festival. Dit jaar krijgen bierliefhebbers maar liefst twee dagen de kans om verschillende soorten speciaalbier te proeven. Daarnaast zorgen de organisatoren ervoor dat er lekkere hapjes klaarstaan met live optredens.

Lente Bokken en Happen 2018 – Hoorn (Noord-Holland)

Zondag 8 april
Dubbele buurt 4
Ticketprijzen: €27,50

De naam zegt het eigenlijk al, tijdens Lente Bokken en Happen krijgen bierliefhebbers de kans om verschillende lentebieren te proeven met lekkere hapjes. Tijdens de wandeltocht langs zes cafés in Hoorn krijg je de gelegenheid om alle bieren te proeven.

Lente Bokken en Happen Hoorn
Bierfestival Groningen

Bierfestival Groningen – Groningen (Groningen)

Woensdag 11 april t/m zaterdag 14 april
Martinikerk
Ticketprijzen: gratis

In het hoge noorden van Nederland kunnen bierliefhebbers maar liefst 4 dagen lang hun hart ophalen bij het Bierfestival Groningen. Tijdens de 8e editie van het festival krijgen bezoekers de mogelijkheid om meer dan 150 speciaalbieren te proeven van lokale, regionale en internationale brouwerijen. Ook worden er dit jaar weer masterclasses gegeven door bekenden uit de bierwereld. Daarnaast kun je ook brouwwedstrijden bijwonen voor amateur- en professionele brouwers.

Bierfestival Zundert – Zundert (Noord-Brabant)

Zondag 15 april
Het Wapen van Zundert
Ticketprijzen:  €15,00

Georganiseerd door de Objectieve Bierproevers Zundert (OBZ), wordt dit jaar voor de eerste keer het Bierfestival Zundert gehouden. De vereniging houdt zich onder andere natuurlijk bezig met het proeven van verschillende bieren en willen graag hun (internationale) kennis delen met andere bierliefhebbers tijdens dit festival. Bezoekers krijgen de kans om bieren vanuit Zundert en omgeving te proeven, zoals onder andere van Scheldebrouwerij.

Bierfestival Zundert
Lentebier Festival Delirium Café Amsterdam

Lentebier Festival Delirium Café – Amsterdam (Noord-Holland)

Zaterdag 21 april t/m zondag 22 april
Delirium Café
Ticketprijzen: €5,00

Het laatste festival van de maand is het Lentebier Festival van het Delirium Café te Amsterdam. Tijdens dit event zullen er meer dan 10 brouwers aanwezig zijn om hun verhalen te vertellen over hun eigen brouwerij. Uiteraard is er de mogelijkheid om bier te drinken. Het assortiment bestaat uit bekende en onbekende speciaalbieren niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit het buitenland. Daarnaast worden er ook lekkere hapjes geserveerd en zal er voor live entertainment gezorgd worden.

Volgende maand staan onder andere het Nederlands Speciaalbier Festival, Utrechtse Bierbrouwers Festival en Oost TAPT Festival op het programma. Weer iets om naar uit te kijken volgende maand!

[social_buttons style=”colored”]

Menu