Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Bier > Waar scoor je het goedkoopste biertje in Europa?

Waar scoor je het goedkoopste biertje in Europa?

Delen

Bierprijzen in Europa: Nederland aan de Dure Kant

Bij zonnig weer is er bijna niks fijner dan op een terras te zitten met een ijskoud pilsje. Dit genot is echter niet goedkoop, vooral niet in Nederland. De afgelopen jaren zijn de prijzen op menukaarten in de horeca gestegen. Volgens onderzoek van FerryGoGo betaal je in Nederland namelijk behoorlijk veel voor een biertje vergeleken met veel andere Europese landen. Toch zijn er nog acht landen in Europa waar de bierprijzen hoger zijn dan hier.

Onderzoek: Minimaal 5 Euro voor een Halve Liter Bier in Nederland

Het onderzoek van FerryGoGo laat zien dat je in Nederland minimaal 5 euro betaalt voor een halve liter bier in de horeca. Dit geldt voor prijzen in restaurants en op terrassen. Het duurste biertje vind je in Noorwegen, waar een halve liter minstens 8,50 euro kost. Aan de andere kant van het spectrum ligt Belarus, waar je voor slechts 0,86 euro een halve liter bier kunt krijgen. In Belarus kun je dus vijf halve liters bestellen en nog steeds goedkoper uit zijn dan één biertje in Nederland.

Goedkoop Bier in Europa: Belarus, Bosnië en Bulgarije

De bierprijzen in een land geven vaak een goed beeld van hoe duur de horeca daar is. Zoek je deze zomer een goedkope vakantiebestemming? Overweeg dan een reis naar Belarus, Bosnië en Herzegovina of Bulgarije. Hier kun je genieten van betaalbare biertjes en wellicht ook van een voordelige vakantie.

Bron: MSN.com

Lees ook ons eerdere bericht over de Europese bierprijzen: https://www.bierfamilie.nl/blog/bier/prijsvergelijking-gemiddelde-prijs-van-een-biertje-in-europese-steden/

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.