Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Bier > Nieuwe Sensatie: Texelse Bierbrouwerij Lanceert 'Zilte Zomer' Blond Bier

Nieuwe Sensatie: Texelse Bierbrouwerij Lanceert ‘Zilte Zomer’ Blond Bier

Delen

Texelse Bierbrouwerij verrast bierliefhebbers opnieuw met een uniek brouwsel: de ‘Zilte Zomer’. Dit blond bier, doordrenkt met een vleugje zilte zee, belooft een onvergetelijke smaakervaring. Na een succesvolle ontvangst op Texel is de ‘Zilte Zomer’ nu beschikbaar op het vasteland. Vanaf de tweede week van mei kun je dit bijzondere brouwsel ontdekken in geselecteerde horecagelegenheden. En alsof dat nog niet genoeg is, draagt de Texelse Bierbrouwerij bij aan een nobel doel door een deel van de opbrengst te schenken aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

Unieke Smaakcombinaties met Zeezout en Kruiden

De Texelse Bierbrouwerij experimenteert met verrassende smaakcombinaties door ingrediënten zoals zeezout, koriander en curaçaoschil toe te voegen. Elk brouwsel vormt een nieuw hoofdstuk in het boek van het Texelse Geheim, waarbij bierliefhebbers worden uitgedaagd om nieuwe smaken te verkennen.

Paradepaardje: ‘Zilte Zomer’ op Grotere Schaal

Het paradepaardje van vorig jaar, de ‘Zilte Zomer’, wordt nu op grotere schaal geproduceerd. Dit lichtblonde bier, met zijn subtiele zeezouttoets, is een perfecte metgezel voor warme zomerdagen. Brouwmeester Tom van der Veen, geïnspireerd door de zilte zee van Texel, legt uit: “Bij de Texelse Bierbrouwerij zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe smaakcombinaties. De zilte zee heeft ons vorig jaar geïnspireerd, in combinatie met koriander en curaçaoschil. Het resultaat is een bier met een kruidig en verfrissend karakter, ideaal voor de zomerse dagen!”

Een Bier Met een Nobel Doel

Het gebruik van zeezout in de ‘Zilte Zomer’ is niet alleen een eerbetoon aan de Texelse kustlijn, maar ook een knipoog naar de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, die dit jaar haar tweehonderdjarig jubileum viert. Met haar ongesubsidieerde inzet, afhankelijk van donaties, verdient de KNRM alle steun die ze kan krijgen. Het Texelse bier dat binnenkort in heel Nederland beschikbaar zal zijn, draagt bij aan de steun voor deze levensreddende organisatie.

Op Een Frisse Zomer!

Geniet van een verfrissende zomer met dit unieke brouwsel van Texelse Bierbrouwerij, dat niet alleen lekker smaakt maar ook goed doet!

Proost!

Bron: Bierista

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.