Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Awards > Limburgse brouwduo in de finale van Grimbergen Cuvée 2024

Limburgse brouwduo in de finale van Grimbergen Cuvée 2024

Delen

Vader en zoon, Kevin (29) en Benny (64) Timmermans uit Wellen, zijn geselecteerd als één van de drie finalisten van de nationale ‘thuis-brouw-wedstrijd’. De competitie, georganiseerd door de Abdij van Grimbergen, ontving maar liefst 202 thuisgebrouwen biertjes van over het hele land.

Thuisbrouwen naar de top

Kevin Timmermans, werkzaam voor de groendienst van Sint-Truiden, en zijn gepensioneerde vader Benny hebben al 5 jaar lang een passie voor het brouwen van bier. Hun toewijding en experimenten hebben hun vruchten afgeworpen, aangezien ze bij de eerste editie van de Nationale Thuisbrouwwedstrijd meteen de finale hebben bereikt.

Criteria voor het perfecte brouwsel

De opdracht was uitdagend. De jury, bestaande uit professionele bierkenners, zocht naar een (donker)blond bier van hoge gisting, met een middelhoge bitterheid, een alcoholpercentage van 6 à 8,5 procent, en met fruitige en/of subtiel kruidige toetsen.

De weg naar de finale

Na meerdere proefmomenten door bierexperts, waaronder Michiel Bartels van Alken-Maes, Sam Nagels en Tessa Pauwels van Brouwland, zijn drie brouwsels als allerbeste uit de bus gekomen. Naast het Limburgse duo zijn er mede-finalisten uit Vlaams-Brabant en Namen geselecteerd. Alle drie zullen ze hun bier nu verder ontwikkelen onder begeleiding van de hoofdbrouwer van Grimbergen in de Abdij van Grimbergen. Op 4 juni zal het winnende bier worden uitgeroepen tot Grimbergen Cuvée 2024. Go team Limburg!

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.