Bird Brewery Nog Eendje

Nog Eendje (6%) dan… Een overheerlijk blond lentebier van Bird Brewery. Gebrouwen in de ketels van Jopenkerk en absoluut goed te drinken onder een goede lentezon!

Stijl Blond
Inhoud 33 cl
ABV % 6,0%
Herkomst Nederland
Drinktemperatuur 6°C
Kleur Oranje
Smaken Citrus & Verfrissend; Chocolade & Karamel
Brouwerij Bird Brewery

Informatie over Bird Brewery Nog Eendje

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Over Bird Brewery Nog Eendje

Nog Eendje

Nog Eendje is een fris lentebier gebrouwen door de mannen van Bird Brewery. Dit blonde bier heeft een fruitige neus met smaken van brood, citrus en karamel. Het is een oranjekleur speciaalbier met een frisse witte schuimkraag. Je kunt Nog Eendje het beste drinken op een drinktemperatuur van 6 graden Celsius in een mooi tulpglas. Zo komt de schuimkraag het beste tot zijn recht en blijven de smaken behouden. Laat die zon maar komen! Vooruit, Nog Eendje dan…

Bird Brewery

De Amsterdamse brouwerij Bird Brewery is in 2016 opgericht door Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Zij zijn erkende biersommeliers. Helaas heeft deze bierbrouwerij geen eigen brouwlocatie, maar maakt het gebruik van de brouwketels van Brouwerij Jopenkerk. Door middel van een aantal crowdfundingsacties hoopt Bird Brewery genoeg geld op de plank te krijgen om bieren te kunnen blijven produceren. Met de opbrengsten van deze speciaalbieren hopen zij uiteindelijk een eigen brouwlocatie op te kunnen richten.

De bierbrouwers zijn voorstanders van: ‘Kwaliteitsbieren die toegankelijk zijn voor velen én bijzonder voor de kenner’. Je hoeft daarom geen kruiwagens vol hop te verwachten of liters likeur of koffie, maar juist uitgebalanceerde bieren. Er zijn zoveel verschillende recepten om een bijzonder speciaalbier in de markt te zetten, zonder te overdrijven. Met Nog Eendje heeft Bird Brewery in ieder geval een toegankelijk kwaliteitsbier geleverd die voor alle lentebierliefhebbers absoluut van de bucketlist afgestreept moet worden. Op de Dutch Beer Challenge 2018 sleepte de brouwerij maarliefst 3 prijzen in the pocket!

Ingrediënten Nog Eendje

Om tot een fris lentebier te komen dient wel even goed te worden nagedacht. Bird Brewery heeft zijn uiterste best gedaan om de juiste ingrediënten toe te voegen in het brouwproces. Hiervoor is gebruik gemaakt van de ketels van Brouwerij Jopenkerk. Onderstaande ingrediënten zijn toegevoegd in het recept van Nog Eendje:

 • Water
 • Frisse hoppen
 • Karamel

Foodpairing tips

Om extra te kunnen genieten van ‘Nog Eendje’, kun je dit speciaalbier het beste combineren met een aantal spijzen. Zo komen de smaken van dit bier het beste tot zijn recht. Wij hebben uitgebreid onderzoek verricht en kunnen onderstaande gerechten aanbevelen:

 • Caesar Salade
 • Kipgerechten
 • Gamba’s
 • Loempia’s

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bird Brewery Nog Eendje” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Bierfamilie.nl
 • Verkoper Bierfamilie.nl
 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!
nog eendje

Bird Brewery Nog Eendje

 2,50

Uitverkocht

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms