MENU

ZOEKEN

WINKELWAGEN

biostart vitale SK11 vr 1.000 l 10g

 64,95

Hooggeconcentreerde gevriesdroogde cultuur voor malolactische vergisting. Deze kultuur van de laatste generatie heeft een snellere opstart en een uiterst groot doorzettingsvermogen. Zeer tolerant voor lagere temperaturen en pH-waarden alsook voor hogere alcohol-waarden. Geschikt voor zowel rode als witte wijnen. Voldoende voor 1.000 liter wijn. Gebruiksadviezen: toe te voegen juist na de alcoholische gisting. Totaal SO2 = max. 30 mg/liter, vrij SO2 = max. 10 mg/liter, restsuiker = < 4 gr/ liter, pH-waarde: > 3.0 pH, temperatuur: > 15°C. Wanneer en hoe een appel-melkzuurgisting uitvoeren?Een appel-melkzuurgisting doorvoeren heeft vele voordelen. De melkzuurbacteriën hebben echter hele andere omgevingsvereisten dan gisten. Om een appel-melkzuurgisting goed en vlot te laten verlopen zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee men best rekening houdt: Zo wordt de appel-melkzuurgisting best net voor het einde van de alcoholische vergisting opgestart (restsuiker < 4 g/l). Het vrij SO2 gehalte mag maximaal 10 mg/liter bedragen en het totaal SO2 gehalte maximaal 30 mg/liter. De pH-waarde van de wijn moet minimaal 3,1 of hoger zijn en het alcoholgehalte mag maximaal 13% vol. bedragen. Tot slot is ook de temperatuur van de wijn erg belangrijk: 17°C of meer. De gevriesdroogde culturen worden op voorhand al roerend opgelost in een ruime hoeveelheid (ong. 10-20 x het gewicht poeder) water van 25°C. Af en toe roeren en na een half uur toevoegen aan de te behandelen wijn.

Over biostart vitale SK11 vr 1.000 l 10g

Hooggeconcentreerde gevriesdroogde cultuur voor malolactische vergisting. Deze kultuur van de laatste generatie heeft een snellere opstart en een uiterst groot doorzettingsvermogen. Zeer tolerant voor lagere temperaturen en pH-waarden alsook voor hogere alcohol-waarden. Geschikt voor zowel rode als witte wijnen. Voldoende voor 1.000 liter wijn. Gebruiksadviezen: toe te voegen juist na de alcoholische gisting. Totaal SO2 = max. 30 mg/liter, vrij SO2 = max. 10 mg/liter, restsuiker = < 4 gr/ liter, pH-waarde: > 3.0 pH, temperatuur: > 15°C. Wanneer en hoe een appel-melkzuurgisting uitvoeren?Een appel-melkzuurgisting doorvoeren heeft vele voordelen. De melkzuurbacteriën hebben echter hele andere omgevingsvereisten dan gisten. Om een appel-melkzuurgisting goed en vlot te laten verlopen zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee men best rekening houdt: Zo wordt de appel-melkzuurgisting best net voor het einde van de alcoholische vergisting opgestart (restsuiker < 4 g/l). Het vrij SO2 gehalte mag maximaal 10 mg/liter bedragen en het totaal SO2 gehalte maximaal 30 mg/liter. De pH-waarde van de wijn moet minimaal 3,1 of hoger zijn en het alcoholgehalte mag maximaal 13% vol. bedragen. Tot slot is ook de temperatuur van de wijn erg belangrijk: 17°C of meer. De gevriesdroogde culturen worden op voorhand al roerend opgelost in een ruime hoeveelheid (ong. 10-20 x het gewicht poeder) water van 25°C. Af en toe roeren en na een half uur toevoegen aan de te behandelen wijn.

Informatie over biostart vitale SK11 vr 1.000 l 10g

Drinktemperatuur

ABV

Inhoud

EAN

4032299410518

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms