Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Bierderij Waterland Marker Maagd

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Bierderij Waterland

Bierderij Waterland Marker Maagd

Marker Maagd (5%) is een waanzinnig witbier. Een ideaal bier om de dorst te lessen!

 

 • Troebel en mistig witbier
 • Alcoholpercentage 5%
 • Frisse aroma’s van vanille en kruidnagel
 • Lekker op een warme, zomerse dag

 2,69

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Marker Maagd

Marker Maagd is een biologisch witbier met een alcoholpercentage van 5%. Lekker tijdens de warme lente- en zomermaanden. Dit witbier is lichtgeel van kleur. Ook is het mooi troebel dankzij de toevoeging van de tarwemouten. Zelfs een beetje nevelig met bovenop een indrukwekkende witte schuimkraag. Deze schuimkraag blijft lekker lang staan, waardoor de fruitige aroma’s in het glas bewaard blijven. Frisse aroma’s van vanille en kruidnagel voeren de boventoon. De afdronk is lichtzuur, en zelfs nog een beetje gistig. Hierdoor is het zeer aantrekkelijk om meerdere glazen te nuttigen. Wij adviseren om de dit witbier te drinken op een temperatuur van 5 graden Celsius.

Waterland Brewery

Waterland Brewery is gevestigd tussen twee havenkades in Monnickendam. Sinds 2018 is een bestaande bedrijfsloods omgebouwd tot professionele bierbrouwerij. Bovendien is er een proeflokaal aanwezig om de bieren van de brouwerij te kunnen nuttigen. Met enorm veel passie worden de lekkerste biologische bieren gemaakt door toevoeging van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Ze kunnen en willen niet anders. De slogan van de brouwerij luidt: it’s in our nature. Duurzaam ondernemen en het biologisch brouwen van bier is voor Waterland Brewery een vanzelfsprekend gegeven. Met Marker Maagd hebben ze in ieder geval een fantastisch witbier op de kaart gezet.

Ingrediënten Marker Maagd

Zoals je van een biologische bierbrouwerij mag verwachten, wordt er enkel met natuurlijke ingrediënten gebrouwen. Door de toevoeging van 35% tarwe, behoudt dit witbier zijn troebelheid. Tijdens het brouwproces van Marker Maagd zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:
 • Water
 • Tarwemouten
 • Diverse hoppen
 • Gist
 • Extra smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Speciaalbier is nog lekkerder wanneer je het combineert met de juiste gerechten. Door het fruitige karakter past dit witbier uitstekend lichte gerechten, zonder bijzonder sterke smaken. Anders gaan de fantastische smaken van Marker Maagd verloren. En dat willen we absoluut niet! Daarom adviseren we om dit bier te drinken met onderstaande gerechten:
 • Frisse salades
 • Kibbeling
 • Broodje kroket

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Bierderij Waterland

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Bierkenmerk

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Bierderij Waterland Marker Maagd” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.