Back

BBQ Bierpakket (12 bieren)

 26,95

Speciaal bier mag tijdens het barbecueën echt niet meer ontbreken. Met dit speciaal geselecteerde pakket maak je een waar spektakel van jouw BBQ feestje.

Uitverkocht

Categorie:
Beschrijving

BBQ Bierpakket

Dit BBQ Bierpakket is hét bierpakket voor de zwoele zomeravonden. De speciaalbieren die we in dit bierpakket hebben toegevoegd hebben allemaal hun eigen functie tijdens de BBQ. Op deze manier kun je jouw BBQ tot een waar feestje maken. Wil je nog handige tips om een BBQ te organiseren? Lees dan onze blog ‘Bier en BBQ‘.

Warm welkom

Wanneer je gaat bbqen met traditionele kolen is het belangrijk dat je deze op voorhand op de juiste temperatuur krijgt. Zet de BBQ dus op tijd aan, voordat de eerste genodigden aankomen. Zodra de eerste gasten arriveren geef je deze natuurlijk een warm welkom. Dit kun je doen door de Palm Speciale Belge te serveren. Serveer deze Belgian Ale van 5% alcohol op een temperatuur van 5 graden Celsius. Zo begin je écht speciaal aan de BBQ.

Stokbroodje kruidenboter en frisse salades

Iedere BBQ begint met met stokbroodje met kruidenboter en frisse salades. De grootste fout die vaak wordt gemaakt is dat hier al te veel van wordt gegeten, voordat de stukken vlees en vis de plaat op gaan. Bij deze ‘voorafjes’ kun je het beste de Lindemans Cassis en de Jopen Adriaan Wit serveren. Deze bieren hebben een licht alcoholpercentage en passen goed bij de gerechten. Ook deze bieren mogen goed koud geserveerd worden, namelijk rond de 5 graden Celsius.

Vissoorten en bier

We starten de BBQ met vis. Zo kun je zalm, zeebaars, forel, zwaardvis, tonijn en sardientjes prima op de BBQ grillen. De bieren die prima bij visgerechten smaken zijn de Grimbergen Blond en de Maneblusser. De uitgesproken smaak die veel visgerechten hebben komen perfect samen met de ‘Grimbergen Blond’ en de ‘Maneblusser’ en zorgen zodoende voor een unieke smaakbelevenis, waarmee zowel het bier als het vis optimaal tot hun recht komen. De échte bierliefhebber mag ook de Brand Lentebock uit het BBQ Bierpakket erbij pakken. Kenners geven aan deze lentebock prima is te combineren bij verschillende lichte visgerechten.

Lekker stinken met flinke stukken vlees

Zodra het zonnetje schijnt en de zomerse avonden zwoeler worden, zie je in veel achtertuinen de rookpluimen omhoog komen. Om de rooklucht te combineren met bier hebben wij in het BBQ Bierpakket een speciaal rookbier geselecteerd. Dit bier leent zich niet alleen uitstekend bij de geur die de BBQ uitstoot, maar ook bij de smaak van goed vlees. Het speciaal geselecteerde rookbier ‘Smoker Rauchbier’ mag tijdens het eten van de steaks of spareribs niet ontbreken. Houdt je niet van een extreem rokerige smaak dan is Arm + Zalig van Brouwerij de 7 Deugden een prima alternatief. Omdat er vaak meerdere stukken vlees uitgeserveerd worden hebben wij besloten om naast een rookbier ook een heerlijke IPA (India Pale Ale) aan het BBQ Bierpakket toe te voegen. Combineer de ‘Vuur en Vlam’ met een stuk vlees dat goed gekruid is. De bittere afdronk van de IPA en de kruidige smaken van het vlees zorgen voor een heerlijke smaaksensatie.

Zoete desserts

Wat past er nu beter bij een dessert dan een fruitbiertje? Diverse bieren hebben wij geproefd tijdens het nuttigen van zoete desserts, maar geen enkel speciaalbiertje kwam zo goed tot z’n recht als de Liefmans Fruitesse. De smaak en de verfrissing die de ‘Fruitesse’ biedt een perfecte afsluiting van de BBQ-avond en creëert nieuwe energie om te starten met het na-borrelen.

Grand finale van het BBQ Bierpakket

Het eten zit er inmiddels op, nu wordt het nog even nagenieten. Met de Houten Kop hebben wij een amberkleurig kristalhelder bier met een alcoholpercentage van 6,5% geselecteerd. In het brouwproces van dit bier zijn een 12-tal kruiden toegevoegd, die volgens de middeleeuwse literatuur een geneeskrachtige werking hebben. Ten slotte eindigen we met één van de beste bieren ter wereld: de Hertog Jan Grand Prestige. De smaak van de Grand Prestige is een wisselend palet van karamel, geroosterd mout, karamel, banaan en vanille. De afdronk is lichtzoet en aangenaam bitter.

Leuke tip

Eerlijk zullen we alles delen! Schenk de bieren uit in meerdere (proef)glazen en oordeel zelf welke bieren het beste bij de gerechten passen. Per gerecht hebben wij verschillende bieren benoemd. Zorg dat je ze allemaal proeft om zelf te ervaren waar je voorkeur naar uit gaat! Geniet van het het BBQ Bierpakket!

DE BIEREN IN HET BBQ BIERPAKKET

Brand Lentebock

Brand Lentebock

 1,59
Maneblusser

Maneblusser

 1,89

Smoker Rauchbier

 3,19
Palm-Speciale-Belge

Palm Speciale Belge

 0,99
Houten Kop

Houten Kop

 2,29
Vuur-en-Vlam

Vuur en Vlam

 2,19
Lindemans-Cassis

Lindemans Cassis

 2,19
Liefmans-Fruitesse

Liefmans Fruitesse

 1,49
Jopen Adriaan Wit

Jopen Adriaan Wit

 2,09
Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan Grand Prestige

 1,49
Grimbergen Blond

Grimbergen Blond

 1,79
Arm+Zalig

Arm+Zalig

 2,79
Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “BBQ Bierpakket (12 bieren)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *