Affligem Bierpakket (8 bieren + 1 bokaal)

21,95

Het Affligem Bierpakket is een ode aan de Affligem brouwerij. Wie bekend is met het ‘sprookje’ van de Affligem Bieren, weet dat deze abdijbieren een rijke geschiedenis hebben. Speciaal voor de échte bierliefhebber hebben wij acht Affligem bieren samengevoegd in één bierpakket met een bijbehorende Affligem Bokaal.

  • 4 verschillende Affligem bieren inclusief Affligem Bierglas
  • Affligem Blond, Affligem Tripel, Affligem Dubbel en Affligem Belgisch Wit 2x toegevoegd aan pakket
  • Leuk om cadeau te geven of zelf te proeven

Affligem Bierpakket

Het Affligem Bierpakket hebben wij met zorg voor jullie samengesteld. Zes verschillende Affligem Bieren met een bijbehorend bokaal is precies wat je in huis wilt hebben. Hardlopers Affligem Tripel en Affligem Blond hebben wij zelfs 2x in het pakket gestopt.

We gaan even terug naar het jaar 1074. In dit jaar dronken de monniken uit grote bokalen en werden er vaak hapjes geserveerd in de vorm van kaas. Deze traditie willen wij graag in stand houden en daarom bieden wij namens de monniken van de Affligem Brouwerij het Affligem Bierpakket aan.

Affligem Blond

Affligem Blond mag absoluut niet ontbreken in het Affligem Bierpakket. Het is een evenwichtig en verfrissend blond abdijbier gebrouwen door de Affligem Brouwerij. Dit abdijbier kent nuances van citrus en vanille, waardoor de frisse smaken overheersend zijn. De smaken worden nog extra geaccentueerd door de hergisting op de fles. Bij de eerste slok proef je direct de smaken van tropisch fruit. De afdronk van dit blonde bier is prikkelend fris. Bij het walsen van de Affligem Blond komen er sterke tonen van banaan, specerijen en een hoparoma vrij. Dit speciaalbier is goudkleurig en heeft een stevige witte schuimkraag.

Affligem Dubbel

Natuurlijk is de Affligem Dubbel ook toegevoegd in het Affligem Bierpakket van de Affligem brouwerij. Dit bier is een prachtig abdijbier met een robijnrode kleur. Deze Dubbel is een complexe combinatie van anijs en kruidnagel. Tijdens de eerste slok proef je een diepe kruidnagelsmaak die overvloeit naar een zachte karamelsmaak. Wij adviseren om de Affligem Dubbel te drinken uit een mooi Affligem Bierbokaal op een drinktemperatuur van ongeveer 8 graden Celsius. Wanneer je namelijk een snelle draai geeft met je bokaal, komen er overheerlijke hoparoma’s en tonen van banaan vrij. Boven op het bier ontstaat een mooie witte schuimkraag. De afdronk is droog en bitterzoet, wat het bier een mooie structuur geeft. Een speciaalbier om van te smullen!

Affligem Tripel

We sluiten het Affligem Bierpakket af met de Affligem Tripel. Het is een sterk en complexe Tripel bier gebrouwen door de Affligem Brouwerij. Dit abdijbier is behoorlijk helder en amberkleurig. Bij het inschenken ontstaat een romige schuimkraag en komen er sterke aroma’s vrij. De aroma’s van banaan, rijp fruit en versgebakken brood komen je tegemoet wanneer je even met je glas gaat walsen. Wanneer je de Affligem Tripel aan je mond zet proef je de zoetheid van de restsuiker in combinatie met smaken van perzik en abrikoos. Het heeft een middelmatige body en voelt aangenaam zacht in de mond. De afdronk is kruidig en bitter. Met een alcoholpercentage van 9% is deze tripel behoorlijk zwaar te noemen.

Affligem Belgisch Wit

Voor de liefhebber van witbieren hebben wij ook Affligem Belgisch Wit toegevoegd aan het Affligem Bierpakket. Dit is een elegant witbier. Het alcoholpercentage is slechts 4,8%, waardoor je prima de dorst kunt lessen. Dit witbier is gebrouwen met sinaasappelschil en koriander. Hierdoor is een fris & fruitig biertje ontstaan met tal van fruitige smaken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Affligem Bierpakket (8 bieren + 1 bokaal)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
Scroll naar top