Abbaye du Val-Dieu Blond

De Val-Dieu Blond (6%) is een fris en licht bier, met een bescheiden alcoholgehalte en een sterk vriendelijk karakter. Heerlijk bier om even lekker af te koelen!

Informatie over Abbaye du Val-Dieu Blond

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Over Abbaye du Val-Dieu Blond

Val Dieu Blond

De Val Dieu Blond is een fris en licht abdijbier met een matig alcohol gehalte en een sterk vriendelijk karakter. Het is een perfect blond bier als aperitief of als digestief. Dit speciaalbier kan ook gepaard gaan met een goede maaltijd. Het droogt niet de mond en ontwikkelt geleidelijk een aangenaam en bitter karakter. De aroma’s zijn zoet, fruitig en met een lichte bitterheid in de afdronk. Je kunt de Val Dieu Blond het beste gekoeld drinken, bij voorkeur rond de 8°C.  Er ontwikkelt zich een volle witte schuimkraag. Een echte aanrader tijdens een zwoele zomerse avond. Proost!

Brasserie de l’Abbaye du Val-Dieu

Brasserie de L’Abbaye du Val-Dieu is in 1216 opgericht door de monniken van Hocht. Dit is een klein klein dorp vlakbij Maastricht. De vallei waar de abdij ligt werd de “Vallei van God” ofwel “Val-Dieu” in het Frans genoemd. Hier is de naam afkomstig van. Alle bieren die op de Abdij worden gebrouwen vinden hun oorsprong in tradities die zijn overgenomen van de oorspronkelijke monniken van Val-Dieu. Van oudsher wordt er trouw gebleven aan de traditie van de nagisting op fles. De bieren van Brasserie de l’Abbaye du Val-Dieu zijn authentieke Belgische Abdijbieren, gebrouwen volgens de oude infusiemethode. Met de Val Dieu Blond heeft de brouwerij een fantastisch blond bier in huis.

Foodpairing tips

Wist je dat bier beter kan gaan smaken wanneer je deze combineert met de juiste spijzen? Je kunt dit vergelijken met wijn. Samen met een aantal erkende biersommeliers hebben wij de de Val Dieu Blond uitgebreid geproefd. De verfrissende smaken en het lichte bittertje van dit bier kun je het beste drinken in combinatie met één van onderstaande gerechten:

  • Toastje met paling
  • Asperges
  • Kip- en andere gevogelte

Wacht niet te lang met bestellen van de zeer aangename Val Dieu Blond, want dit bier is niet gemakkelijk verkrijgbaar!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Abbaye du Val-Dieu Blond” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

  • Shopnaam: Bierfamilie.nl
  • Verkoper Bierfamilie.nl
  • Adres:
  • Nog geen beoordelingen!
Val Dieu Blond

Abbaye du Val-Dieu Blond

 15,54 31,08

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Kleur
Land
Bierverpakking
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms